- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senat: Exproprierea, valabilă şi dacă proprietarul nu e de acord cu valoarea despăgubirilor
Decizia de expropriere în cazul transferului dreptului de proprietate asupra imobilelor din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a statului ar putea să îşi producă efectele şi dacă nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.
Senat: Exproprierea, valabilă şi dacă proprietarul nu e de acord cu valoarea despăgubirilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege în acest sens, cu amendamente, cu 87 de voturi "pentru".
Este vorba despre proiectul de Lege privind unele măsuri de expropriere în vederea realizării unor obiective de interes naţional, local şi judeţean, propus de Executiv.
Potrivit unui amendament adoptat de senatori, la propunerea comună a Comisiei juridice şi a Comisiei pentru privatizare, expropriatul nemulţumit de cuantumul despăgubirilor se poate adresa instanţei judecătoreşti în termenul general de prescripţie, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancţiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Senatorii mai propun ca exercitarea căilor de atac să nu suspende efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirilor şi nici transferul dreptului de proprietate.
Potrivit proiectului de lege, transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale şi în administraţia expropriatorului operează de drept la data emiterii deciziei de expropriere de către expropriator, ulterioară consemnării sumelor aferente despăgubirii.
Senatul a dezbătut acest proiect de lege în calitate de primă Cameră sesizată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO