- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.04.2015, 23:25)
- Departamentul Social - Mediafax
Senatorul Alexandru Cordoş, soţia şi fiica sa, puşi sub urmărire de DNA. Senatorul şi fiica acestuia au părăsit sediul DNA Cluj, după mai multe ore de audieri
Senatorul Alexandru Cordoş, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA, Mihaiela Cordoş fiind acuzată că a luat mită pentru a obţine locuri de muncă mai multor persoane, cu ajutorul soţului şi fiicei.
Urmărește
1861 afișări
Senatorul Alexandru Cordoş, soţia şi fiica sa, puşi sub urmărire de DNA (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
UPDATE - Senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa au părăsit sediul DNA Cluj, după mai multe ore de audieri
Senatorul PSD Alexandru Cordoş şi fiica acestuia au părăsit, joi seară, sediul DNA Cluj, unde au fost audiaţi mai multe ore, în dosarul în care soţia parlamentarului şi cei doi sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, respectiv complicitate la trafic de influenţă.
Fiica senatorului, Andreea Cordoş, nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul DNA Cluj, în timp ce parlamentarul a plecat pe o ieşire laterală.
La ora transmiterii acestei ştiri, soţia parlamentarului, Mihaiela Cordoş, se află încă la DNA, unde a fost adusă în cursul după-amiezii, în urma percheziţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj.
Senatorul Alexandru Cordoş, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA.
Mihaiela Cordoş, referent la Spitalului Clinic Judeţean Cluj, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, în intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
În perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica-sa, Cordoş Andreea Alexandra, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile mai sus amintite, mai spun procurorii.
Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.
În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.
În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, mai informează DNA.
Senatorul PSD Alexandru Cordoş s-a prezentat, joi, la DNA Cluj, însoţit de un avocat care a precizat că parlamentarul nu a fost citat de către procurori, ci "a venit să vadă care-i treaba", în urma percheziţiilor de joi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj, caz în care ar fi vizată şi soţia sa.
Conform unor surse judiciare, soţia şi fiica senatorului se află în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj şi sunt audiate de către procurori.
Anterior, senatorul Cordoş declarase corepondentului MEDIAFAX că are încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, că are încredere în soţia sa şi în familia sa.
"Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie", spunea Cordoş.
Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi aflându-se şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.
Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condiţiile în care femeia spunea că soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.
Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca.
Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.
De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, că procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi de întocmire a dosarelor de pensii şi pentru persoanele cu handicap.
"O echipă de la DNA a făcut, joi, un control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi întocmirea dosarelor de pensionare şi a celor de handicap. Au solicitat şi documente, dar nu ştiu ce perioadă au vizat aceste documente", a spus Costin.
Potrivit acesteia, Mihaela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş este angajată ca funcţionar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.
Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Mihaela Cordoş a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unităţii medicale.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Ce avere are senatorul Alexandru Cordoş
Citește și: Senatorul Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe