- Home
- Social
- BUCURESTI, (01.09.2015, 19:42)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de până la 2 ani, astfel cine optează pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 în primul, iar în al doilea an cel mult 1200, indiferent de opţiune.
Urmărește
4847 afișări
Senatul a votat modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor (Imagine: Shutterstock)
"Cine opta pentru primul an (de concediu maternal - n.r.) primea 600 lei minim sau 3400 lei maxim, iar cine opta pentru al doilea primea 600 sau 1200. Şi s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim şi era o nedreptate, discriminare. Şi am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel - 600 minim sau 3400 maxim în primul şi maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opţiune”, a declarat marţi senatorul PNL Mariana Câmpeau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Câmpeanu a mai afirmat că acest proiect de lege elimină o discriminare, însă, a precizat că este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puţine mamae care au dreptul la 3400 de lei şi optează pentru doi ani, în general se întorc la carieră pentru că înseamnă ca au venituri mari.
Proiectul de lege votat de Senat, care va ajunge la Camera Deputaţilor, propune modificarea actualei indemnizaţii pentru ca "în situaţia optării pentru concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, indemnizaţia pentru creşterea copilului să se stabilească, pentru primul an, în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 lni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6,8 ISR, respectiv nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR, pentru al doilea an”.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe