- Home
- Social
- BUCURESTI, (08.06.2015, 18:35)
- Ana Borlescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul aprobă ca penitenciarele să fie scutite de la plata timbrului de mediu pentru autovehicule
Proiectul de lege iniţiat de Guvern prin care unităţile sistemului administraţiei penitenciare vor fi exceptate de la plata timbrului de mediu pentru autovehiculele utilizate a fost aprobat, luni, în plenul Senatului, cu 95 de voturi "pentru" şi o abţinere.
Urmărește
97 afișări
Senatul aprobă ca penitenciarele să fie scutite de la plata timbrului de mediu pentru autovehicule (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)
"Susţinem proiectul de lege, având în vedere faptul că, potrivit prevederilor legale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate fac parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a statului", a declarat în plen Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu.
Membrii Comisiei de mediu şi ai Comisiei pentru transporturi şi energie au elaborat un raport comun de admitere, cu unanimitate de voturi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege.
Sistemul administraţiei penitenciare în România este constituit din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 47 de unităţi subordonate, considerate instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Scutirea de la plata timbrului se aplică în prezent autovehiculelor utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră, de pompieri, precum şi celor destinate transportului preşcolarilor şi elevilor.
Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2,M3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de persoane) şi N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de mărfuri). Sumele colectate din timbrul de mediu alimentează bugetul Fondului pentru mediu şi se utilizează de Administraţia Fondului pentru mediu în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.
La Senat este depus şi un proiect legislativ, de către deputaţii PSD Ioan Denaş, Mihai Viorel Fifor şi Marian Pavel, pentru eliminarea taxei privind timbrul de mediu.
Proiectul are un singur articol şi prevede abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 9 din 19 februarie 2013, privind timbrul de mediu pentru autovehicule, potrivit căruia timbrul devine venit la bugetul Fondului pentru mediu şi se utilizează de Administraţia Fondului pentru Mediu în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.
Iniţiativa legislativă a celor trei parlamentari PSD urmează să intre în procedură legislativă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe