- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.02.2014, 17:24)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul se pronunţă marţi pe abrogarea articolului din Codul penal despre "presiunile asupra justiţiei"
Senatul se va pronunţa marţi privind iniţiativa legislativă care propune abrogarea articolului 276 din Codul penal prin care se incriminează "presiunile asupra justiţiei", a anunţat, luni, viceprepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD).
Urmărește
192 afișări
Senatul se pronunţă marţi pe abrogarea articolului din CP despre "presiunile asupra justiţiei" (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Potrivit acestuia, Biroul Permanent a sesizat deja Comisia Juridică a Senatului cu propunerea legislativă pentru abrogarea articolului 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penal, Comisie care îşi va da raportul luni.
"Deja a fost sesizată Comisia juridică şi i s-a solicitat să elaboreze împreună, cu avizul de la Comisia pentru drepturile omului, raportul, (...) l-am şi introdus, probabil că în şedinţa care va avea loc după ce vom alege noul Birou Permanent, pe ordinea de zi de mâine (marţi - n.r.)", a menţionat social-democratul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Articolul 276 din noul Cod penal, intitulat "Presiuni asupra justiţiei", precizează: "Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă".
Propunerea legislativă are ca iniţiatori mai mulţi parlamentari, majoritatea liberali, printre care Crin Antonescu, Victor Ciorbea, Sebastian Grapă, Marius Obreja, Sorin Roşca Stănescu, Ştefan Tomoioagă, Mihăiţă Calimente, Relu Fenechiu, Alina Gorghiu, Petre Roman, Nini Săpunaru şi Radu Stroe.
Senatul va dezbate această propunere legislativă, depusă de la începutul lunii noiembrie, în calitate de primă Cameră sesizată.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că la nivelul Parlamentului va fi promovată urgent iniţiativa legislativă care va modifica Codul penal în ceea ce priveşte libertatea de exprimare faţă de actele justiţiei şi care ar îngrădi libertatea presei.
"Al doilea subiect (al discuţiilor din USL, n.r.), care este urgent şi care va fi abordat mâine şi care sper să fie rezolvat cât mai repede este articolul 276 din Codul penal (...) Vom interveni în Parlament, unde vom susţine un proiect de lege care exista deja semnat de mai mulţi parlamentari privitor la art. 276 care în opinia noastră aduce o inacceptabilă a îngrădire a libertăţii presei înainte de toate şi pe care dorim să-l remediem în spiritul cel democratic", a susţinut Antonescu.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe