Şerban Sturdza o contrazice pe Gabriela Firea: Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu a fost publicat în SEAP/ Firea: Publicarea în SEAP, rezultatul unei erori materiale

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Bucureşti, Şerban Sturdza, susţine că proiectul de construire a unui patinoar în Parcul Romniceanu a fost aprobat de Consiliul Local al Sectorului 5 şi a fost publicat şi în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice).

Urmărește
2326 afișări
Imaginea articolului Şerban Sturdza o contrazice pe Gabriela Firea: Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu a fost publicat în SEAP/ Firea: Publicarea în SEAP, rezultatul unei erori materiale

Şerban Sturdza o contrazice pe Gabriela Firea: Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu a fost publicat în SEAP

„Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea şi Primarul Sectorului 5, Daniel Florea au declarat că lucrările de construcţie pentru patinoarul din Parcul Romniceanu nu există. Cele două declaraţii sunt contrazise atât de actele aprobate prin hotărâri de Consiliu Local Sector 5 din aprilie, cât şi de licitaţia publică aflată în curs de desfăşurare publicată până în 29 decembrie. Deşi legal proiectul este într-o fază incipientă de aprobare, constatăm că, fără autorizare şi în clandestinitate, s-au început deja lucrările de construcţie pentru patinoar. Proiectul este demarat fără minima înştiinţare a locuitorilor, creând disconfort în cadrul comunităţii. Asociaţia Incotroceni a descoperit documentele care atestă că proiectul iniţiat nu respectă procesul de autorizare, aşa cum prevede legea şi că se încalcă dreptul locuitorilor de a fi informaţi şi consultaţi în privinţa investiţiilor publice în cartier”, susţine Şerban Sturdza pe pagina sa de Facebook.

Sturdza susţine că în 10 aprilie 2017, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 5 a aprobat un buget pentru achiziţii publice în vederea unor amenajări urbane în cinci parcuri din Sectorul 5, respectiv Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humuleşti şi Parcul Pecineaga, iar în 5 decembrie 2017, s-a aprobat caietul de sarcini al achiziţei care solicită diferite lucrări de amenajare necesare organizării evenimentului cultural “Poveste de iarnă pe patine” (în conformitate cu HCLS5 nr. 175 aprobată în 23 noiembrie 2017), evenimentul având ca temă amenajarea pe domeniul public al parcurilor a unor patinoare temporare şi activităţi sportive şi recreative pentru copii şi tineri.

Potrivit preşedintelui Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Bucureşti, durata de desfăşurare a evenimentului este între 15 decembrie 2017 şi 30 martie 2018, achiziţia pentru patinoare fiind publicată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), www.e-licitatie.ro în data de 20 decembrie 2017, adică la 5 zile după începerea evenimentului.

"Vedeţi dumneavoastră, distinsă doamnă Primar General al Capitalei, în Bucureşti viaţa nu bate filmul. Nu poţi să te apuci să schimbi mobilier stradal şi locuri de joacă şi să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, şi când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieşea", a mai scris Sturdza.

Precizările arhitectului vin după ce primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că în Parcul Romniceanu nu se construieşte un patinoar.

„M-am interesat atât la colegii mei de la primăria generală, cât şi la domnul primar al sectorului 5 şi pot să vă asigur că, contrar celor afirmate de către o asociaţie, nu se construieşte, pe spaţiul verde al Parcului Romniceanu, niciun patinoar. Este o dezinformare şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă. (...) Lucrările care se desfăşoară în această perioadă se referă la desfiinţarea unor elemente de joacă şi de mobilier urban care sunt avariate şi care puneau în pericol siguranţa copiilor", a explicat, miercuri, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a adăugat că aceste lucrări sunt realizate de către o societate a consiliului local al sectorului 5, amenajarea fiind demarată după ce s-a făcut o sesizare la oficiul protecţiei consumatorului.

„Informaţiile comunicate de dna. Primar General Gabriela Firea, şi de Primarul Sectorului 5 sunt astfel neadevărate, ele neagă lucrările realizate şi schimbă subiectul sesizării, ignorând cu bună ştiinţă prevederile documentelor aprobate şi publicate de Primăria Sectorului 5. Incotroceni spune că "cei doi aleşi locali nu dau dovadă de bună credinţă, prin ascunderea adevăratelor intenţii. Ne afirmăm scepticismul cu privire la angajamentele Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 5 de a respecta rigorile legale în privinţa reamenajării Parcului Romniceanu şi dezacordul profund cu aceste tactici de administrare a domeniului public". Având în vedere licitaţia publică în desfăşurare, aşteptăm clarificări în legătură cu realizarea lucrărilor de construcţie a patinoarului în Parcul Romniceanu doar pe baza unei schiţe din documentaţia de achiziţii publice”, a mai precizat Şerban Sturdza.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că, potrivit datelor Primăriei Sectorului 5, publicarea documentaţiei pentru construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu în SEAP "reprezintă rezultatul unei erori materiale".

"Primarul General Gabriela Firea nu a dezinformat opinia publica atunci cand a adus clarificari referitoare la lucrarile din Parcul Romniceanu, asa cum din rea vointa sau din alte motive incearca anumiti jurnalisti sa sugereze. Asa cum s-a comunicat public in cursul zilei de ieri, potrivit informatiilor primite de la conducerea Sectorului 5, lucrarile care se executa in acest parc sunt lucrari de punere in siguranta a mobilierului urban si a locului de joaca, ca urmare a sesizarilor primite de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, si nu lucrari de realizare a unui patinoar. Mai mult decat atat, la directia de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti nu a fost depusa nici o documentatie pentru obtinerea autorizatiei in vederea realizarii unui patinoar, asa cum prevede legislatia in vigoare, avand in vedere ca Parcul Romniceanu se afla in zona protejata", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis joi seară MEDIAFAX.

Instituţia mai precizează că, în ceea ce priveşte documentaţiile apărute în SEAP, potrivit Primăriei Sectorului 5, încărcarea acestora la data de 5.12.2017 şi publicarea în SEAP în data de 20.12.2017 reprezintă "rezultatul unei erori materiale".

"Primarul General considera ca difuzarea in mod repetat a unor astfel de informatii tendentioase face parte dintr-o campanie de denigrare lansata de un arhitect din generatia celor care au contribuit la distrugerea Bucurestiului in perioada comunista, prin demolarea mai multor schituri si biserici, a Palatului Brancovenesc, a Manastirii Vacaresti si a altor cladiri de patrimoniu si care acum da lectii de urbanism si arhitectura intrucat i-au fost afectate anumite interese de grup. Reamintim faptul ca Primarul General isi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care si-au facut un titlu de glorie din denigrarea sistematica a Edilului Capitalei si, implicit, a Primariei Municipiului Bucuresti", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici