- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.04.2014, 19:17)
- Catalina Mihai
Sergentul român Ruxandra Rafail a condus echipa de supraveghere la primul zbor AWACS deasupra României
Sergentul român Ruxandra Rafail a condus echipa de supraveghere la primul zbor AWACS efectuat asupra României, în urma crizei din Crimeea, potrivit unui newsletter NATO.
Urmărește
1482 afișări
Sergentul român Ruxandra Rafail a condus echipa de supraveghere la primul zbor AWACS deasupra României (Imagine: www.roaf.ro)
Consiliul Nord-Atlantic a decis, la 10 martie, efectuarea unor zboruri de supraveghere AWACS în spaţiul aerian al României şi în cel al Poloniei, ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Totodată, Consiliul a anunţat că zborurile de supraveghere se vor desfăşura pe rute şi în zone prestabilite. Aceste misiuni sunt realizate de aparatele AWACS de la baza aeriană a NATO din Geilenkirchen, Germania.
Prima misiune AWACS în spaţiul aerian al României a avut loc la 14 martie, iar din echipaj a făcut parte şi o româncă.
Este vorba de sergentul Ruxandra Rafail, care a fost "Surveillance Controller". "A fost grozav să lucrez într-o Componentă multinaţională şi în special în acest caz - să zbor pe deasupra ţării mele şi să o protejez", a precizat Ruxandra Rafail, citată în newsletter-ul NATO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UE ar trebui să trimită trupe în Groenlanda pentru a transmite un „mesaj ferm” după declaraţiile lui Trump
-
Coca-Cola retrage "cantităţi considerabile" de produse din multe ţări europene. Controalele au identificat niveluri ridicate de clorat
-
Trump pregăteşte ordine executive care vor schimba radical armata americană
Persoana desemnată "Surveillance Controller" (SC) conduce echipa de supraveghere care furnizează imagini şi le transmite la bază şi altor unităţi aeriene.
Un echipaj AWACS este format din cel puţin 16 persoane.
Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al Alianţei.
Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000 metri, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 kilometri pătraţi şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 kilometri şi la înălţimi medii, în limita a 520 kilometri, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Aeriene.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Regiunile din România unde va fi cel mai bine de locuit în contextul crizei schimbărilor CLIMATICE. Ce spun specialiștii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe