Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de detenţie

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, condamnatul urmând să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei.

Urmărește
2453 afișări
Imaginea articolului Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de detenţie

Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de detenţie (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat miercuri că instanţa a respins recursul lui Gorbunov şi a menţinut decizia Judecătoriei Deva, care îl condamnase la 16 ani de închisoare.

Potrivit sursei citate, Serghei Gorbunov este obligat să plătească 50.000 de lei daune materiale şi 8.000 de lei daune morale patronului casei de schimb valutar din Deva pe care l-a tâlhărit în 2003.

Muntean a mai spus că instanţa a decis ca Gorbunov să fie expluzat din Romania după executarea pedepsei.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, în 4 octombrie 2010, de Judecătoria Deva, la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani de închisoare, decizia instanţei fiind contestată la Tribunalul Hunedoara.

Tribunalul i-a respins apelul moldoveanului, iar el a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis definitiv ca acesta să execute 16 ani de detenţie, aşa cum stabilise prima instanţă.

Gorbunov se află la Penitenciarul Aiud.

Serghei Gorbunov a fost judecat pentru tâlhărie, el fiind acuzat că l-a atacat, în urmă cu şase ani, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei.

În faţa instanţei, Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că, în 2004, în momentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul casei de schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiul respectiv.

Gorbunov afirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis acest dosar a fost "contrafăcută" şi că se încearcă să i se pună în spate un alt "AN" (caz cu autor necunoscut - n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunov a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti şi a spus că prima probă a fost analizată la laboratorul criminalistic al IGPR.

Expertiza ADN cerută şi făcută la IML "Mina Minovici" a constituit motivul mai multor amânări ale judecătorii procesului, întrucât documentul fie nu sosise de la Bucureşti, fie venise doar o copie, fie părţile implicate au cerut timp pentru a putea studia expertiza.

Gorbunov, suspectat în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia, este condamnat pentru fapte similare şi a ieşit din Penitenciarul Craiova pentru o perioadă de trei luni, din motive medicale, dar fără a reveni la termenul stabilit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici