Serviciile de ambulanţă din România împlinesc 118 ani de activitate neîntreruptă

România marchează duminică împlinirea a 118 ani de la înfiinţarea primului serviciu de ambulanţă din România, printr-un eveniment public dedicat Zilei Naţionale a Ambulanţei, la care participă 60 de echipaje de ambulanţă, într-o defilare spectacol organizată în Piaţa Sfatului din Braşov.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Serviciile de ambulanţă din România împlinesc 118 ani de activitate neîntreruptă

Serviciile de ambulanţă din România împlinesc 118 ani de activitate neîntreruptă

Defilarea spectacol este organizată în Piaţa Sfatului din municipiul Braşov, cu sprijinul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România.

„Aproximativ 90% din intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) şi Serviciile Judeţene de Ambulanţă (SAJ). Ministrul Sănătăţii, Prof. Dr. Univ. Alexandru Rafila le-a mulţumit celor 10.000 de membri ai Sindicatului Ambulanţa pentru curajul şi profesionalismul de care dau dovadă în salvarea vieţilor omeneşti. De asemenea, ministrul a subliniat parteneriatul dintre minister şi ambulanţă pentru modernizarea parcului auto şi pentru întărirea serviciilor de urgenţă, inclusiv prin crearea a 1.300 de noi posturi pentru serviciile de ambulanţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

„Ambulanţa este pilonul principal al asistenţei medicale prespitaliceşti, iar noi suntem dedicaţi să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi siguranţa atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi. De aceea, am transformat asistenţa medicală de urgenţă într-o direcţie a ministerului şi am înfiinţat peste 1.300 de posturi noi în medicina de urgenţă, direcţionate în special serviciilor de ambulanţă”, a declarat ministrul Rafila. „Trebuie să întărim capacitatea ministerului Sănătăţii în acest domeniu”, a subliniat Alexandru Rafila.

„Mǎ înclin cu respect în faţa dumneavoastrǎ! Piaţa Sfatului din Braşov a fost plinǎ de emoţie şi de suflet! Am strâns mâinile colegilor de pe ambulanţǎ, mâini cu care au salvat sute şi sute de mii de alte suflete! Voi sunteţi sistemul integrat! După 118 ani de activitate neîntreruptă, ambulanţa este în sine o instituţie de încredere pentru români. Indiferent de forma de organizare, medicii şi asistenţii au fost şi sunt prezenţi în mijlocul oamenilor în momente limită, din datorie şi profesionalism. Evenimentul de astăzi este mai mult decât o celebrare a dedicării echipajelor de ambulanţă. Este un moment potrivit de a reflecta asupra provocărilor şi schimbărilor necesare pentru îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă din România. Atât eu, cât şi colegii mei din Ministerul Sănătăţii vă rămânem alături într-un parteneriat dedicat dezvoltării serviciului medical de urgenţă din toată ţara”, a declarat secretarul de stat Dr. Alexandru Rogobete, prezent la festivităţile organizate în cinstea Ambulanţei, în Piaţa Sfatului din Braşov.

În cifre se poate observa cel mai bine activitatea serviciilor de ambulanţă din România. Numai anul trecut, peste 12.000 de specialişti din cadrul serviciilor de ambulanţă au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici