Cele mai multe solicitări medicale s-au înregistrat în data de 17 iulie a.c., când peste 7.504 de apelanţi au sesizat probleme clasificate de către operatorii 112 în categorii precum probleme respiratorii severe, persoane conştiente căzute în locuri publice/cu probleme medicale în locuri publice, accidente determinate de caniculă/hipertermie/temperaturi extreme, respectiv urgenţe medicale diverse, ceea ce reprezintă 5 apeluri în fiecare minut.
Încărcarea cea mai mare a activităţii Serviciului de urgenţă 112 s-a resimţit în judeţele din sudul şi vestul României, vizate de temperaturi extreme şi indice de disconfort ridicat.
Totodată, de la începutul lunii iulie s-au intensificat apelurile de urgenţă care anunţă arderi necontrolate şi incendii de vegetaţie uscată. Astfel, luna aceasta au fost anunţate la 112 3.071 astfel de evenimente.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a luat în această perioadă mai multe măsuri tehnice şi operaţionale pentru a asigura transferul cu rapiditate al fiecărui caz către agenţiile responsabile – Ambulanţă, ISU-SMURD, Poliţie, Jandarmerie, Salvamont. În medie, operatorii STS preiau apelurile la 112 în 4 secunde.
Astfel, sunt adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii STS şi dispecerii agenţiilor de intervenţie şi se suplimentează, după caz, numărul de operatori în intervalele orare cu aflux de apeluri, informează STS.