Sesiunea de toamnă BAC 2011: Mâine încep examenele. Vezi ce spune ministrul Educaţiei despre subiecte - VIDEO

Subiectele de la a doua sesiune a bacalaureatului vor avea acelaşi grad de dificultate ca cele din iunie-iulie, corectarea va fi echitabilă, organizarea examenului este foarte bună şi în toate centrele de examen există sisteme de supraveghere video, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei.

Urmărește
687 afișări
Imaginea articolului Sesiunea de toamnă BAC 2011: Mâine încep examenele. Vezi ce spune ministrul Educaţiei despre subiecte - VIDEO

Sesiunea de toamnă BAC 2011: Mâine încep examenele (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a reafirmat că şi în această sesiune va fi toleranţă zero faţă de fraudă şi vor lua examenul doar cei care s-au pregătit.

Daniel Funeriu a precizat că organizarea examenului este foarte bună, fiind asigurată supravegherea video în toate centrele de examen, potrivit informaţiilor primite în videoconferinţa cu inspectorii generali şcolari.

Ministrul a subliniat că, în ce priveşte corectitudinea examenului, cele mai importante sunt cadrele didactic, şi nu camerele video. El le-a mulţumit din nou profesorilor pentru sprijinul acordat.

Funeriu a mai spus că speră ca cei care sunt tentaţi să fraudeze examenul să înţeleagă că se expun şi că toate faptele lor vor fi pedepsite.

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 109.595 de candidaţi, repartizaţi în 295 de centre de examen.

Video Stirileprotv.ro

Examenul începe luni cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (22-23 august) şi limba maternă (22-24 august). Candidaţii care s-au înscris pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională vor susţine proba în perioada 23-24 august, iar în 25-26 august este progamată evaluarea competenţelor digitale.

Pentru proba orală de limba şi literatura română s-au înscris 10.568 de candidaţi, iar pentru cea de limba maternă 260 de candidaţi. La evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională vor participa, conform înscrierilor, 11.105 candidaţi, iar la evaluarea competenţelor digitale, alţi 10.944 de candidaţi.

Bacalaureatul continuă în 29 august cu probele scrise, prima fiind cea de limba şi literatura română. În 30 august va fi susţinută proba scrisă la limba şi literatura maternă, în 31 august proba obligatorie a profilului, examenul urmând să se încheie în 2 septembrie, cu proba la alegere a profilului sau specializării.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise. Astfel, 62.348 de candidaţi vor susţine proba scrisă de limba română, 945 pe cea la limba maternă, 78.082 s-au înscris la proba obligatorie şi 60.345 la proba la alegere.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat din a doua sesiune vor fi afişate în 4 septembrie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse eventualele contestaţii, ce vor fi rezolvate în 5-6 septembrie.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat din sesiunea de toamnă vor fi afişate în 7 septembrie.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe şi însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Cei care vor intra în examen cu astfel de materiale vor fi eliminaţi, indiferent dacă le-au folosit sau nu.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost înscrişi peste 212.000 de candidaţi şi s-au prezentat aproape 205.000. De la probele examenului au fost eliminaţi 895 de candidaţi, care nu mai pot participa la examen în sesiunea din toamna acestui an şi nici la cea din vara lui 2012.

Înaintea contestaţiilor erau promovaţi 90.765 de candidaţi (44,47%). După contestaţii, ponderea celor care au reuşit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult.

Rezultatele la bacalaureatul din vara acestui an sunt cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.

În 2010, la a doua sesiune de bacalaureat au fost înscrişi 71.121 de candidaţi, rata de promovare fiind de 34,92 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici