- Home
- Social
- (14.03.2023, 14:28)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi de top pentru părinţi pentru a-i face pe copii să doarmă noaptea
- Un consultant în domeniul somnului a împărtăşit sfaturile sale de top pentru părinţii care se străduiesc să îşi facă copiii să doarmă noaptea.
- Leanne Palmerston, în vârstă de 51 de ani, spune că există "lucruri simple" pe care părinţii le pot face pentru a se asigura că atât ei, cât şi copiii lor au parte de un somn complet, chiar şi atunci când au un nou-născut.
- Sfatul ei când vine vorba de nou-născuţi este să se asigure că "încep să facă acest lucru din prima zi".
Urmărește
2415 afișări
Sfaturi de top pentru părinţi pentru a-i face pe copii să doarmă noaptea
Ea sugerează să respecte o oră de culcare şi de trezire constantă, să iasă afară şi să se culce când sunt obosiţi pentru a dormi, nu pentru a se relaxa.
Consultantul în somn, din Hamilton, Toronto, Canada, descrie bebeluşii ca fiind "creaturi ale obişnuinţei".
„Dacă există o mişcare pe care [părinţii] o fac şi care este greşită, aceasta este să se teamă de fiecare dată când un bebeluş plânge. Şi se angajează să facă tot ce pot pentru a opri plânsul bebeluşilor”.
Palmerston spune că atunci când acest lucru devine un obicei, bebeluşii vor începe "să se trezească aproximativ la fiecare oră”, potrivit Independent.
Ea avertizează că părinţii care continuă să se ducă la copilul lor atunci când acesta plânge noaptea îl expun riscului de a avea un "somn hiper-fracţionat", care se referă la un somn întrerupt în mod constant.
Faptul că nu beneficiază de un somn solid ar putea exacerba orice probleme de sănătate mintală existente sau noi care fuzionează, spune ea, iar părinţii care sunt profund obosiţi ar putea să nu fie capabili să acorde la fel de multă atenţie copiilor lor în timpul zilei.
„Ştim că oboseala are un efect similar şi, uneori, mai rău asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, ca şi ingerarea de alcool sau fumatul de canabis. Corpul are nevoie de somn, pur şi simplu. Corpul are nevoie de somn pentru a se regenera pentru a funcţiona în mod optim. Dacă ne gândim la corp ca la o maşină, somnul este unsoarea care menţine angrenajele în bună stare de funcţionare. Dacă nu avem suficient somn, atunci angrenajele încep să se tocească şi să deterioreze maşina însăşi”.
Ea a subliniat condiţiile de sănătate exacerbate de lipsa somnului, cum ar fi bolile metabolice (hipertensiune arterială, rezistenţă la insulină, probleme de greutate), diabetul şi bolile de inimă.
O modalitate de a preveni oboseala este de a stabili un program de somn regulat, mergând la culcare şi trezindu-vă la aceeaşi oră în fiecare zi, spune Palmerston.
„La fel ca în cazul bebeluşilor, consecvenţa este cheia, ore de culcare constante, ore de trezire constante, chiar şi în zilele libere", spune ea.
Alte sfaturi ale lui Palmerston pentru a face copiii să doarmă este de a da sunetul mai încet la orice monitor pentru copii, astfel încât părinţii să nu continue să se agite cu copiii la orice sunet, şi de a se ţine de o rutină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20