- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.02.2020, 09:02)
- Departamentul Corespondenti
Sfaturi pentru cumpărarea mărţişoarelor. ANPC spune să fim atenţi şi să evităm vânzătorii ambulanţi
- Se apropie 1 martie, ziua în care se dăruiesc mărţişoare
- ANPC sfătuieşte cumpărătorii de mărţişoare să fie atenţi la ambalaj
- Totodată, oamenii ar trebui să evite achiziţiile de la vânzătorii ambulanţi
Urmărește
572 afișări
Sfaturi pentru cumpărarea mărţişoarelor
Se apropie 1 martie, ziua în care se dăruiesc mărţişoare, iar pentru a oferi un marţişor atractiv şi plăcut celor dragi, Paul Anghel, director general ANPC, sfătuieşte consumatorii să ţină cont de câteva recomandări.
Potrivit unui comunicat transmis de Ancghel, în această perioadă, mărţişoarele se vând peste tot, de la tarabe până la supermarket-uri, magazine de bijuterii şi târguri de cadouri organizate în perioada premergătoare zilelor de 1 şi 8 martie.
În cazul în care cumpărătorii aleg o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumpere numai din magazine autorizate care vând bijuterii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câţiva lei nu poate fi din argint ! Oferirea drept mărţisor a unei bijuterii din metal preţios, cu sau fără pietre preţioase, a devenit din ce în ce mai obişnuită, astfel că piaţa metalelor preţioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărţişoare la bijuteriile foarte sofisticate”, se arată în comunicat.
Apoi, indiferent de ce mărţişor este ales, acesta trebuie să aibă un ambalaj, respectiv un plic, o cutiuţă, un săculeţ: „Nu cumpăraţi mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Şi ambalajul contează foarte mult. Verificaţi ca şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate. Pentru consumatori, informarea poarta un rol esenţial înainte de cumpărarea propriu-zisă”.
„Cel mai important lucru, care trebuie luat în considerare atunci când se cumpără acest tip de produse, este increderea pe care o oferă furnizorul de astfel de bunuri. De exemplu, unul din lucrurile de care trebuie să se ţină seama, referitor la încrederea conferită de furnizor, este autorizaţia eliberată de către ANPC operatorilor economici care desfăşoară operaţiuni cu metale preţioase, a cărei copie trebuie să fie afişată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului”, se mai arată în comunicat.
Consumatorii sunt sfătuiţi să evite cumpararea mărţişoarelor din metale preţioase şi/sau pietre preţioase de la vânzătorii ambulanţi.
Achiziţionarea mărţişoarelor/bijuteriilor din metal preţios trebuie să se facă de la operatorii economici autorizaţi de către ANPC să efectueze operaţiuni cu metale preţioase. Consumatorii trebuie să se să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii ambulanţi sau care se află în spaţii neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse. Direcţia Metale Preţioase din cadrul ANPC, dispune de laboratoare de analiză si personal specializat pentru analizarea şi expertizarea obiectelor din metale preţioase şi pietre pretioase.
La achiziţionarea mărţişoarelor/bijuteriilor din metal preţios consumatorii trebuie să aibă în vedere următoarele:
- să solicite informaţii complete despre produs, preţ, condiţii de cumpărare;
- să se asigure că primesc un Certificat de calitate în original, care trebuie să conţină obligatoriu:
- detalii corecte, precise şi complete referitor la produsul cumpărat (tilul metalului, natura pietrelor etc);
- datele de identificare ale operatorului economic de unde se achizitionează produsul.
- să se asigure că primesc factura fiscală sau bonul fiscal care să justifice achiziţionarea produsului;
- să ceară informaţii suplimentare despre garanţia oferită produsului şi eventualele probleme de service ce pot să apară;
- să verifice politica, respectivului operator economic, de returnare a bunurilor, în cazul apariţiei unor defecte ulterioare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Animaţia specifică de 1 Martie. Zonele Romană, Universitate şi Unirii, excluse de la comerţul cu mărţişoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe