Sfaturi pentru românii din zonele inundate: apă fiartă şi răcită, igienă maximă

  • ​Pentru mai multă siguranţă, apa din reţea se poate consuma fiartă şi răcită.
  • Apa trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru românii din zonele inundate din sudul Moldovei.
  • Igiena trebuie să fie maximă, pentru a preveni bolile.
Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru românii din zonele inundate: apă fiartă şi răcită, igienă maximă

Potrivit MS, pentru mai multă siguranţă, apa din reţea se poate consuma fiartă şi răcită. Aceasta trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă. ​În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecţia chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor şi a majorităţii virusilor. Pentru dezinfecţia chimică se folosesc preparate cu clor.

„​În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, consumaţi numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanţii autorităţilor publice. ​Preveniţi contaminarea apei în timpul depozitării acesteia. ​Folosiţi apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curăţenie, spălarea lenjeriei şi salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinaţie cu detergenţi”, spun reprezentanţii MS.

Ministerul Sănătţii a transmis şi sfaturi privind situaţia alimentară pentru a preveni îmbolnăvirea.

„​Spălaţi-vă în permanenţă mâinile şi spălaţi ustensilele de bucătărie. ​Folosiţi apa clorinată pentru prepararea alimentelor şi pentru spălarea ustensilelor. ​Preparaţi laptele şi hrana bebeluşului numai cu apă sigură din punct de vedere microbiologic. ​Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite. ​Preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic. ​Păstraţi alimentele la o temperatură sigură pentru refrigerare dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare şi pPăstraţi alimentele în recipiente închise”, transmite Ministerul Sănătăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
inundaţie,
apă,
sfat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici