Sfaturile americanilor pentru educaţia din România: intervenţie timpurie

  • Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a avut o întrevedere cu omologul său Miguel Cardona, Secretar pentru Educaţie al Statelor Unite, şi Cindy Marten, Secretar Adjunct.
  • Discuţiile s-au axat pe politicile şi programele privind formarea abilităţilor de literaţie şi creşterea stării de bine a elevilor.
Urmărește
621 afișări
Imaginea articolului Sfaturile americanilor pentru educaţia din România: intervenţie timpurie

Sursa foto: Facebook/Ligia Deca

Întâlnirea dintre ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi omologul său Miguel Cardona, Secretar pentru Educaţie al Statelor Unite, şi de Cindy Marten, Secretar Adjunct, a avut loc miercuri. La întrevedere a participat şi Excelenţa Sa Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA.

În cadrul întrevederii, ministrul Ligia Deca a subliniat eforturile făcute de Guvernul României pentru creşterea istorică a bugetului pentru educaţie în vederea aplicării noilor legi de resort. Omologii americani au apreciat în mod special creşterea salarială acordată profesorilor, considerând-o esenţială atât pentru a-i susţine să limiteze efectele pe termen lung ale pandemiei, cât şi pentru a creşte atractivitatea profesiei didactice.

În cadrul întâlnirii s-a discutat, în principal, despre politicile şi programele celor două ţări privind formarea abilităţilor de literaţie şi creşterea stării de bine a elevilor.

În ceea ce priveşte literaţia, partea americană a subliniat importanţa intervenţiilor timpurii, a formării profesorilor şi a mentoratului. A fost dat exemplul statului San Diego, unde performanţa elevilor de clasa a VIII-a la lectură a avut o creştere importantă în ultimii ani. Intervenţia a constat în formarea profesorilor şi activităţi de mentorat privind dezvoltarea abilităţilor de scris-citit ale tuturor elevilor, cu un accent special pe elevii din familii de imigranţi sau cu un nivel scăzut de educaţie.

Recomandări pentru creşterea stării de bine a elevilor în mediul educaţional 

În ceea ce priveşte creşterea stării de bine a elevilor, partea americană a subliniat faptul că recomandările federale se concentrează pe încurajarea unui climat sigur, primitor şi de susţinere în şcoală. De asemenea, la nivel federal, se promovează şi s-au construit resurse pentru identificarea semnelor de violenţă şi pentru intervenţia timpurie în echipe multidisciplinare.

Alte teme abordate în discuţii au fost incluziunea copiilor refugiaţi în şcolile româneşti, strategii de combatere a antisemitismului, educaţia media, evaluările standardizate şi integrarea tehnologiei în activitatea didactică.

Partea americană a apreciat încă o dată eforturile statului român de a interveni cu promptitudine pentru asigurarea dreptului la educaţie al elevilor din Ucraina.

„Vom continua comunicarea cu omologii americani, ne confruntam cu provocări similare, pe mai multe paliere, şi cred că împreună putem identifica soluţii eficiente”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici