Prima pagină » Social » Oprescu ia în calcul creşterea subvenţiei pentru căldură

Oprescu ia în calcul creşterea subvenţiei pentru căldură

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a primit încă o comunicare oficială referitoare la decizia de majorare a preţului gigacaloriei pentru Bucureşti, dar, după primirea anunţului oficial, primarul general va analiza posibilitatea creşterii subvenţionării gigacaloriei de către municipalitate.
Oprescu ia în calcul creşterea subvenţiei pentru căldură
05 ian. 2010, 10:42, Social

„Până în prezent, nu s-a primit la sediul Primăriei Capitalei nicio comunicare oficială în legătură cu decizia de majorare a preţului gigacaloriei pentru municipiul Bucureşti. Imediat ce se va primi anunţul oficial, primarul general, Sorin Oprescu, va face o analiză împreună cu RADET şi ceilalţi factori responsabili în domeniu şi va anunţa o decizie în legătură cu eventuala creştere a subvenţionării gigacaloriei de către Primăria Municipiului Bucureşti„, informează Primăria Capitalei.

Municipalitatea precizează că, în repetate rânduri, primarul general a asigurat bucureştenii că nu vor avea de suferit în cazul unei creşteri de preţ al gigacaloriei, problemă de care a fost preocupat încă de la preluarea mandatului.

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

„Noile tarife acoperă costurile curente, dar rămân în urmă pierderi de peste 550 de milioane de lei”, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul comercial al producătorului energetic, Irina Duică.

Astfel, preţul din Bucureşti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie.

Totodată, în Constanţa tariful a fost majorat mai mult, cu peste 10%, întrucât aici compania asigură şi transportul energiei termice, conform sursei citate.

Duică a afirmat că pierderile înregistrate afectează cash-flow-ul companiei, care nu are fonduri pentru achiziţia combustibililor, iar ELCEN a solicitat o creştere mai mare a tarifelor, fără a preciza însă care a fost nivelul cerut.

Ea a mai spus că din totalul datoriilor, suma de 405 milioane de lei este o creanţă către Romgaz, iar restul reprezintă dobânzi şi penalităţi la unele credite.