- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (07.03.2014, 17:58)
- Andreea Unturica , Ela Giurgea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şi Slovacia intervine în procesul de la CEJ privind iniţiativa cetăţenească a CNS
Liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, spune că şi Slovacia a făcut cerere de intervenţie în procesul de la Curtea Europeană de Justiţie, unde CNS a atacat refuzul CE de înregistrare a iniţiativei cetăţeneşti de impunere a unor standarde minimale privind drepturile minorităţilor în UE.
Urmărește
224 afișări
Şi Slovacia intervine în procesul de la CEJ privind iniţiativa cetăţenească a CNS (Imagine: Kiss Edit/Mediafax Foto)
Liderul CNS, Izsak Balazs, a declarat, vineri, presei că a aflat recent că Ungaria va interveni de partea CNS în procesul intentat Comisiei Europene de organizaţie, pentru neînregistrarea iniţiativei cetăţeneşti cu titlul "Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi sustenabilitatea culturilor regionale", la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe de altă parte, potrivit lui Izsak, Slovacia a făcut, la rândul său, o cerere de intervenţie în acest proces, situându-se însă de partea Comisiei Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"Am aflat că Ungaria intervine de partea noastră în procesul care se desfăşoară la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg. (...) Sunt deosebit de bucuros şi încântat, consider un succes că statul ungar ni s-a alăturat. Practic intervenţia de partea reclamantului este o posibilitate procesuală prin care un stat membru al UE poate spune că are interese comune cu reclamanţii într-o cauză", a arătat Izsak.
Acesta a adăugat că intervenţia unor state membre UE arată importanţa iniţiativei CNS, mai ales că "e fără precedent" o astfel de situaţie, însă crede că Slovacia "interpretează greşit".
"Dacă interpreta corect, era lângă noi. Considerăm că e vorba de o reglementare în favoarea tuturor statelor membre. Vom înştiinţa, referitor la poziţia noastră, Guvernul de la Bratislava", a mai arătat Izsak.
Acesta a precizat că avocatul angajat de CNS a formulat şi înaintat la CEJ argumentele organizaţiei, arătând că de la înregistrarea cauzei toată procedura a fost "foarte transparentă şi operativă".
"Deci la toate actele pe care le-am depus am primit răspuns în termen legal, am primit toate informaţiile necesare legate de ceea ce se întâmplă în cauza noastră", a mai arătat preşedintele CNS.
În luna octombrie 2013, preşedintele CNS anunţa că a primit de la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg confirmarea înregistrării acţiunii pe care a deschis-o după ce Comisia Europeană a refuzat înscrierea iniţiativei cetăţeneşti "Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi sustenabilitatea culturilor regionale", iniţiată de CNS în ianuarie 2013 şi care urmăreşte impunerea unor standarde minimale legate de drepturile minorităţilor în UE.
"Am avut o iniţiativă cetăţenească europeană care nu a fost înregistrată, deci Comisia Europeană a refuzat înregistrarea, am primit această motivare şi analizând motivarea CE am considerat că decizia de neînregistrare nu este legală, nu este întemeiată, contravine atât Regulamentului 211/2011 cât şi tratatelor Uniunii Europene. Am înaintat în acest sens o acţiune Curţii Europene de Justiţie în care am cerut anularea deciziei luate de CE şi obligarea CE să înregistreze iniţiativa cu titlul «Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi sustenabilitatea culturilor regionale»", a explicat Izsak.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord