- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.03.2013, 20:21)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sile Cămătaru ameninţa invocând renumele său de "şef" al unei grupări mafiote
Tribunalul Bucureşti notează, în motivarea arestării preventive a lui Sile Cămătaru, că acesta ameninţa direct invocând renumele său de şef al unei grupări mafiote şi că "tiparul infracţional" al acestuia poate fi continuat cu uşurinţă în ipoteza unei eventuale lăsări în libertate.
Urmărește
1696 afișări
Sile Cămătaru ameninţa invocând renumele său de "şef" al unei grupări mafiote
În documentul citat, magistraţii fac referire la o convorbire telefonică a lui Sile Cămătaru cu o persoană rănită într-un accident provocat de fiica interlopului. Din interceptarea pusă la dispoziţie de procurori, în referatul cu propunere de arestare preventivă, rezultă că inculpatul a ameninţat direct partea vătămată, "invocând în acest scop renumele său de persoană violentă şi «şef» al unei grupări cu caracter infracţional de tip mafiot", se arată în motivare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Magistraţii mai notează că Sile Cămătaru "o atenţionează pe partea vătămată că în 10 zile se eliberează, deci trebuie să fie atent, şi că nu se teme să facă încă 10 ani de închisoare, comunicând explicit părţii vătămate că nu are altă alternativă decât să accepte cei 1.000 de euro oferiţi ca despăgubire".
Tot referitor la Sile Cămătaru, în sarcina căruia se reţin infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj, Tribunalul arată că situaţia de fapt, natura şi împrejurările concrete în care au fost comise faptele şi starea de recidivă sunt argumente suficiente pentru a reţine ca îndeplinită condiţia pericolului social.
"Contribuţia sa (a lui Sile Cămătaru - n.r.) atât la infracţiunea de şantaj, cât şi la cea de cămătărie, este directă şi consistentă, implicarea sa are un caracter substanţial, chiar în condiţiile în care era încarcerat în perioada respectivă, fiind evident că inculpatul acţionează permanent din calitatea unui organizator - desemnează persoanele ce vor sprijini activitatea de şantaj realizată de fiul său, dă indicaţii acestuia în ce mod trebuie să ţină evidenţa datornicilor şi cum să solicite sumele înapoi, iar convorbirile telefonice interceptate în perioada relevantă indică că inculpatul era implicat activ în activitatea infracţională de ansamblu a întregului grup, discutând şi analizând posibile revanşe faţă de grupul advers etc", se mai arată în motivare.
Judecătorii sunt de părere că lăsarea în libertate a lui Sile Cămătaru i-ar permite acestuia să continue cu uşurinţă "tiparul infracţional" care l-ar caracteriza.
"În condiţiile în care această activitate infracţională era desfăşurată de inculpat direct din penitenciar, şi în condiţiile în care se afla în stare de recidivă mare post-condamnatorie, sunt împrejurări ce imprimă un grad de periculozitate extrem de ridicat acestui inculpat. Aceste date referitoare la persoana inculpatului, coroborate cu natura şi gravitatea faptei şi contextul în care a fost comisă - din penitenciar unde se presupune că inculpatul trebuia să îşi însuşească alte principii de viaţă şi sociale, ca urmare a programelor reeducative, şi să facă eforturi pentru o reinserţie în societate, conduc la concluzia rezonabilă că un astfel de tipar infracţional poate fi continuat cu uşurinţă în ipoteza unei eventuale lăsări în libertate, iar persiana inculpatului constituie un pericol social şi concret pentru ordinea publică", se arată în motivare.
Ca atare, Tribunalul Bucureşti a apreciat, potrivit documentului citat, că se impune şi justifică luarea măsurii arestării preventive aşa cum s-a solicitat, remarcând în acelaşi timp că luarea măsurilor neprivative de libertate (posibilitate luată în considerare şi din oficiu ) nu ar putea servi adecvat bunei desfăşurări a procesului penal.
Citeşte şi:
Sile Cămătaru ameninţa din închisoare un bărbat rănit într-un accident provocat de fiica sa - STENOGRAME
Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în urma unor decizii din 23 februarie ale Tribunalului Bucureşti.
Instanţa a mai dispus emiterea unor mandate de arestare pentru alte 26 de persoane, respectiv Mario Nuţu Balint, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal pe Eugen Preda), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuţ Ion, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă, Geanina Narcisa Barbu, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache.
Cei 29 de membri ai grupărilor Cămătarii şi Sportivii au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe