Simbolul Braşovului, din vârful Muntelui Tâmpa, a rămas în beznă

Literele luminoase de pe Muntele Tâmpa, cu inscripţia "BRAŞOV", nu se mai aprind, iar autorităţile au decis să verifice joi instalaţia pentru a identifica de unde a apărut defecţiunea şi cât de repede poate fi remediată.

Urmărește
2458 afișări
Imaginea articolului Simbolul Braşovului, din vârful Muntelui Tâmpa, a rămas în beznă

Simbolul Braşovului, din vârful Muntelui Tâmpa, a rămas în beznă

Inscripţia "BRAŞOV", din vârful Muntelui Tâmpa, care a devenit un simbol pentru oraşul de la poalele masivului, a rămas în beznă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov, care administrează instalaţia, au constatat defecţiunea abia după ce braşovenii au început să sesizeze în spaţiul public că literele nu mai sunt luminate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a declarat pentru Mediafax că joi se va face o verificare în teren, ţinând cont că nu se cunoaşte cauza defecţiunii.

"În baza documentelor tehnice de la Consiliul Judeţean, care administrează această instalaţie, şi a verificării în teren, vom stabili unde a apărut defecţiunea şi, cu ajutorul celor de la Electrica, o să o remediem", a spus Gabor.

Reprezentanţii CJ Braşov iau în calcul şi posibilitatea ca turiştii teribilişti să fie de vină pentru stingerea luminilor, pentru că, atunci când s-au urcat pe litere, au distrus senzorii. Această variantă este exclusă de rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov, Viorel Mihai, care a spus că, pentru a nu permite accesul la litere, a fost montată o poartă, care este permanent încuiată.

Viorel Mihai a mai afirmat că posibile cauze a defecţiunii pot fi un scurt-circuit la reţeaua de alimentare cu energie electrică sau arderea unei siguranţe.

"Alimentarea cu energie electrică a literelor se face printr-o reţea subterană, iar pentru a se identifica zona afectată va fi nevoie de persoane calificate şi de o aparatură specială. De-a lungul timpului s-au mai ars din corpurile de iluminat, dar acestea au fost schimbate imediat. De data aceasta este vorba de o defecţiune mai complicată, iar pentru remedierea ei este nevoie de intervenţia unei firme de specialitate", a declarat Viorel Mihai, rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov, care are în custodie aria protejată Tâmpa.

Inscripţia de pe Tâmpa a fost montată prima dată în anul 2004, de Consiliul Judeţean Braşov, dar era mai şubredă şi a fost deteriorată de vânt, fiind refăcută în anul 2006. Fiecare literă are o înălţime de 6 metri, iar iluminatul se face cu ajutorul unor becuri de mare putere. Tot la începutul anilor 2000 au fost instalate catargul pentru drapel şi laserul de pe Tâmpa, care din păcate s-a defectat la scurt timp şi nu a mai fost înlocuit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici