Simbolurile emoji te ajută să comunici şi să te faci plăcut. Ce arată un raport Adobe

  • Adobe a lansat un raport pe 2022 privin rolul Emoji în comunicare, întrucât popularitatea serviciului este în creştere. Dar cum ne ajută?
  • Care este Emoji-ul tău preferat? Fie că este vorba de o faţă zâmbitoare, de un fruct anume sau de animăluţe, pictogramele sunt în vogă şi ne ajută să comunicăm mai bine şi să părem mai prietenoşi.
Urmărește
714 afișări
Imaginea articolului Simbolurile emoji te ajută să comunici şi să te faci plăcut. Ce arată un raport Adobe
Emoji a ajuns să joace un rol important în viaţa de zi cu zi a internauţilor, iar studiul Adobe arată că folosirea pictogramelor îmbunătăţesc sănătatea mentală şi productivitatea la locul de muncă. 
 
Concret, peste 5.000 de utilizatori de emoji din Statele Unite au fost intervievaţi, iar rezultatele arată că 73% din aceştia au considerat că persoanele care folosesc emoji sunt mai prietenoase, mai amuzante şi mai cool decât cele care nu o fac. Şi 91% din respondenţi au considerat că emoji facilitează exprimarea - iar 60% din oameni au declarat că emoji-urile au capacitatea de a îmbunătăţi sănătatea mentală generală.
 
Şi americanii au emoji-ul lor preferat. Poate cel mai puţin surprinzător dintre toate, emoji-ul cu lacrimi de bucurie continuă să fie emoji-ul preferat al celor din SUA.
 
Lacrimile de bucurie - denumite uneori şi „râzi şi plângi” - a fost, de asemenea, cel mai popular emoji din 2021. Degetul mare în sus (aprobare), inimioara roşie şi rostogolirea pe jos de râs au ocupat locurile al doilea, al treilea şi, respectiv, al patrulea. Al cincilea emoji preferat este emoji-ul cu faţa care plânge.
 
În timp ce mulţi respondenţi au considerat că emoji facilitează exprimarea, 50% din cei chestionaţi au remarcat că au folosit emoji în mod diferit faţă de semnificaţia lor.
 
Studiul a constatat că emoji-ul cowboy este cel mai bine înţeles de utilizatorii din SUA.
 
De asemenea, sondajul a scos la iveală faptul că doi din cinci americani nu îşi văd identitatea reflectată în opţiunile emoji actuale. În plus, utilizatorii americani de emoji ar dori să vadă categoriile de vârstă, rasă/etnie, cultură şi dizabilitate extinse, pentru a fi mai incluzive.
 
Viitoarea versiune 15.0 a Unicode va fi lansată în luna septembrie. Printre noile emoji care urmează să ajungă pe dispozitive se numără o inimă roz, o meduză şi o faţă tremurândă. 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici