- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simina ElenaTănăsescu (IPP), votată de senatori ca reprezentant al societăţii civile în CSM
Senatorii au ales-o, miercuri, prin vot secret pe buletine, pe Simina ElenaTănăsescu, din partea Institutului pentru Politici Publice, ca reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii.
Simina ElenaTănăsescu (IPP), votată de senatori ca reprezentant al societăţii civile în CSM (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Aceasta a întrunit majoritatea voturilor în a doilea tur de scrutin, respectiv 63 de voturi, devansând-o pe contracandidata sa, Corina Dumitrescu, de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, care a întrunit doar 41 de voturi din cele 106 voturi exprimate, fiind înregistrate 2 voturi nule.
În primul tur de scrutin niciunul dintre cei opt candidaţi propuşi de societatea civilă să facă parte din CSM, care au primit aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Senatului în urma verificării îndeplinirii de către aceştia a condiţiilor prevăzute de lege pentru a candida pentru acestă funcţie, nu a întrunit majoritatea voturilor senatorilor prezenţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
Cei opt candidaţi care au figurat pe buletinele de vot au fost Iosif Chiuzbaian (Uniunea Juriştilor din România), Mircea Criste (Fundaţia Română pentru Democraţie), Gheorghe Popescu (Comisariatul pentru Societatea Civilă, Direcţia Generală de Monitorizare a Abuzurilor combaterea Infracţionalităţii şi Implementarea Relaţiilor cu UE şi NATO), Serafim Istrate (asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România), Corina Dumitrescu (Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir), Antonie Popescu (Asociaţia 21 Decembrie 1989), Virgil Melnic (Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie şi Simina Tănăsescu (Institutul pentru Politici Publice).
În urma primului tur de scrutin, Simina Tănăsescu (Institutul pentru Politici Publice) a primit 46 de voturi, iar Corina Dumitrescu (Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir) a primit 37 de voturi, fiind primele clasate, urmate de Mircea Criste, cu 17 voturi, Gheorghe Popescu, Virgil Melnic şi Antonie Popescu, cu câte un vot.
Candidaţii Iosif Chiuzbaian şi Serafim Istrate nu au reuşit să obţină niciun vot din partea senatorilor.
Din cele 106 voturi exprimate, trei au fost nule.
Simina Elena Tănăsescu a fost aleasă pentru îndeplinirea unui rest de mandat în CSM, până în 14 decembrie 2010, funcţia rămânând vacantă în urma demisiei lui Petre Lăzăroiu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO