Imaginile cu cerbi tineri într-o pădure din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului au fost filmate cu ajutorul unei camere cu senzori de mişcare.
Pădurile din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului oferă condiţiile de adăpost, linişte şi hrană necesare unui habitat sănătos. Parcul are o faună bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistreţul, cerbul sau căpriorul şi jderul, precum şi numeroase specii de peşti, păsări şi nevertebrate.
Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găseşte condiţii de hrană şi adăpost, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal. În ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie.
Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme.
Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării şi are o suprafaţă de 36.052 hectare.
Aici există opt rezervaţii naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, şi numeroase obiective şi trasee turistice.