Video Simţi că nu mai faci faţă izolării? 1.000 de psihologi voluntari îţi oferă consiliere gratuită online

  • Autoizolarea a crescut îngrijorător de mult gradul de anxietate şi atacurile de panică
  • O mie de psihologi voluntari oferă consiliere online gratuit într-un grup de Facebook
  • Grupul de sprijin online PSYCOVID-19 are peste 11.000 de membri
Urmărește
692 afișări
De mai bine de o lună, de când stai în casă, e posibil să simţi şi tu o stare de disconfort. Nu eşti singurul. Şi e o reacţie normală la această izolare în care trăim. 1.000 de psihologi şi-au dat seama că mulţi oameni au nevoie de ajutor din această perspectivă, aşa că oferă gratuit consiliere online într-un grup de Facebook denumit sugestiv Psycovid-19.

„Cel mai periculos virus în această perioadă de carantină, de izolare nu va fi coronavirusul ci virusul mental asociat lui. Această stare de nefiresc a determinat o crestere a gradului de anxietate cu toate consecinţele sale. De altfel, anticipam deja o creştere a atacurilor de panică şi a tulburărilor psihosomatice şi probabil în luna iunie vom avea si boli autoimune”, a spus dr. Ion Duvac, psiholog.

În acest grup de Facebook, poţi să-ţi împărtăşeşti trăirile, iar un psiholog voluntar îţi va oferi consiliere la telefon sau prin Skype. În plus, psihologii au realizat şi câteva clipuri video, în care îţi arată câteva exerciţii simple, prin care poţi să scapi de stările de anxietate şi atacurile de panică.

„Anxietatea uneori paralizează. Dacă vă gândiţi că nu puteţi face nimic de spaimă, este doar un gând imaterial care nu are puterea să vă transforme într-un invalid. Veţi vedea mulţi colegi de-ai mei care vă recomandă exerciţii de respiraţie la fel cum medicii recomandă dezinfecţia mâinilor”, a declarat psihologul Orhideea Caian.

O categorie mai aparte de persoane care au nevoie de sprijin în această perioadă sunt părinţii cu copii. Pentru ei, autoizolarea într-un apartament de bloc, de exemplu, e şi mai greu de suportat.

„Părinţii trebuie să iasă din logica de mari educatori, să înţeleagă că şi copiii sunt afectaţi de această stare de izolare şi să aloce timp de calitate. Să îi înveţe lucruri frumoase, să îi înveţe istorie, să îi înveţe geografie, să facă lucruri frumoase şi să nu se plictisească în relaţia cu copiii”, a recomandat dr. Ion Duvac, psiholog.

Concluzia ar fi că, indiferent cât de grea ţi se pare această perioadă, poţi trece cu bine peste ea. Important este să ceri ajutor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici