- Home
- Social
- (21.04.2020, 13:52)
- Irina Ursu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Simţi că nu mai faci faţă izolării? 1.000 de psihologi voluntari îţi oferă consiliere gratuită online
- Autoizolarea a crescut îngrijorător de mult gradul de anxietate şi atacurile de panică
- O mie de psihologi voluntari oferă consiliere online gratuit într-un grup de Facebook
- Grupul de sprijin online PSYCOVID-19 are peste 11.000 de membri
Urmărește
693 afișări
De mai bine de o lună, de când stai în casă, e posibil să simţi şi tu o stare de disconfort. Nu eşti singurul. Şi e o reacţie normală la această izolare în care trăim. 1.000 de psihologi şi-au dat seama că mulţi oameni au nevoie de ajutor din această perspectivă, aşa că oferă gratuit consiliere online într-un grup de Facebook denumit sugestiv Psycovid-19.
În acest grup de Facebook, poţi să-ţi împărtăşeşti trăirile, iar un psiholog voluntar îţi va oferi consiliere la telefon sau prin Skype. În plus, psihologii au realizat şi câteva clipuri video, în care îţi arată câteva exerciţii simple, prin care poţi să scapi de stările de anxietate şi atacurile de panică.
„Cel mai periculos virus în această perioadă de carantină, de izolare nu va fi coronavirusul ci virusul mental asociat lui. Această stare de nefiresc a determinat o crestere a gradului de anxietate cu toate consecinţele sale. De altfel, anticipam deja o creştere a atacurilor de panică şi a tulburărilor psihosomatice şi probabil în luna iunie vom avea si boli autoimune”, a spus dr. Ion Duvac, psiholog.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
„Anxietatea uneori paralizează. Dacă vă gândiţi că nu puteţi face nimic de spaimă, este doar un gând imaterial care nu are puterea să vă transforme într-un invalid. Veţi vedea mulţi colegi de-ai mei care vă recomandă exerciţii de respiraţie la fel cum medicii recomandă dezinfecţia mâinilor”, a declarat psihologul Orhideea Caian.
O categorie mai aparte de persoane care au nevoie de sprijin în această perioadă sunt părinţii cu copii. Pentru ei, autoizolarea într-un apartament de bloc, de exemplu, e şi mai greu de suportat.„Părinţii trebuie să iasă din logica de mari educatori, să înţeleagă că şi copiii sunt afectaţi de această stare de izolare şi să aloce timp de calitate. Să îi înveţe lucruri frumoase, să îi înveţe istorie, să îi înveţe geografie, să facă lucruri frumoase şi să nu se plictisească în relaţia cu copiii”, a recomandat dr. Ion Duvac, psiholog.
Concluzia ar fi că, indiferent cât de grea ţi se pare această perioadă, poţi trece cu bine peste ea. Important este să ceri ajutor.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 23:04
-
astăzi, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate