- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2019, 14:13)
- Ioana Sfârlea
Simulare Bac 2019. SUBIECTE la limba română: Fragment din Tudor Arghezi, romanul interbelic şi text la prima vedere din Ion Barbu
Un fragment dintr-o poezie de Tudor Arghezi, în care să evidenţieze relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice, un eseu având la bază romanul interbelic şi un text la prima vedere scris de Ion Barbu, au fost subiectele elevilor de clasa a XII-a la simularea bacalaureatului.
Urmărește
1480 afișări
Simulare Bac 2019: Fragment din Tudor Arghezi, romanul interbelic şi text la prima vedere din Ion Barbu
La simularea examenului de Bacalaureat care a început, luni, cu proba de limba şi literatura română, la primul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de răspuns la cinci întrebări bazate pe un text la prima vedere, scris de Ion Barbu şi de redactat un text în care să argumenteze dacă profesorii înfluenţează, sau nu, elevii în alegerea carierei, raportându-se la acelaşi fragment literar.
La subiectul doi li s-a cerut un comentariu al unui fragment dintr-o poezie de Tudor Arghezi, în care să evidenţieze relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice.
La subiectul trei cerinţa a fost de redactare a unui eseu în care să prezinte ”particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un roman interbelic studiat”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Cerinţe similare au avut şi elevii de clasa a XI-a, însă dintr-un text la prima vedere scris de Ioan Slavici, la subiectul întâi; la subiectul al doilea li s-a cerut să redacteze un scurt text în care prezinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu în care să prezinte ”particularităţie de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată”.
Proba la limba şi literatura română a început la ora 9:00 iar timpul destinat elaborării lucrării scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
„Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”, mai arată sursa citată.
Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care „asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli, se mai explică în comunicat.
Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump