- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.03.2014, 12:56)
- Laura Mitran
SIMULARE BACALAUREAT 2014: Peste 50% din elevii de clasa a XII-a au promovat la Limba română şi proba la alegere - SITUAŢIA PE JUDEŢE
Peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate - 42,51 la sută - au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului, la simularea bacalaureatului.
Urmărește
10656 afișări
Simulare bac: Peste 50% din elevii de clasa a XII-a au promovat la Limba română şi proba la alegere (Imagine: Mediafax Foto)
SITUAŢIA PE JUDEŢE pentru clasele a XI-a şi a XII-a
Ministerul Educaţiei Naţonale a centralizat datele privind rezulatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de BACALAUREAT 2014, susţinută de elevii clasei a XI-a şi elevii clasei a XII-a.
Elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8 la sută la Limba română, 67,78 la sută la Limba maternă, 42,51 la sută la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română - 44,22 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă - 62,42 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) - 36,32 la sută.
Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de bacalaureat.
REZULTATELE obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013 - 2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
În şapte licee din Mehedinţi, niciun elev nu a obţinut medii de trecere la simularea bacalaureatului
Elevii de clasa a XII-a de la şapte licee din Mehedinţi au obţinut medii sub 6 la simulările bacalaureatului, promovabilitatea în judeţ fiind de 21,57 la sută, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spunând că nu a fost înregistrată nicio medie de 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, elevii de clasa a XII-a de la şase licee din judeţ au obţinut medii sub 6, fiind vorba despre Colegiul Tehnic "Decebal", Colegiul Tehnic "Domnul Tudor", Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, Grupul Şcolar Agricol Halânga, Liceul Teoretic "Şerban Cioculescu" din Drobeta Turnu Severin şi Grupul Şcolar "Tudor Vladimirescu" din localitatea Şimian.Şeful ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că în judeţ nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la simularea examenului de bacalaureat la clasa a XII-a, rezultatele slabe fiind puse pe seama "abordării superficiale" a simulării din partea elevilor.
"Abordarea a fost superficială întrucât elevii au ştiut că notele nu vor fi trecute în catalog. Cei buni vor obţine note bune la bacalaureat, iar cei slabi mai au timp să recupereze", a declarat şeful ISJ Mehedinţi.Conform sursei citate, promovabilitatea elevilor de clasa a XII-a la simulările bacalaureatului este de 21,57 la sută.
În Mehedinţi, la simularea examenului de bacalaureat au fost înscrişi 2.750 de elevi de clasa a XII-a, iar 740 dintre aceştia au absentat.Buzău: În cel puţin şase licee, niciun elev nu a obţinut media 6 la simulările bacalaureatului
Niciun liceu din judeţul Buzău nu a înregistrat promovabilitate sută la sută la simulările examenului de bacalaureat, iar în cel puţin şase unităţi de învăţământ niciun elev de clasa XII-a nu a reuşit să obţină media 6, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, promovabilitatea în judeţ la simularea bacalaureatului este 33,37 la sută, iar niciun liceu nu are promovabilitate sută la sută.
Cele mai bune rezultate la simulări le-au obţinut elevii Colegiului Naţional "B.P. Hasdeu", 94,34 la sută dintre aceştia având medii peste 6. Doar 14 elevi de la această unitate de învăţământ au avut medii sub 6 la simularea bacalaureatului.
Următoarele clasate sunt Liceul Teoretic de la Pogoanele cu 75 la sută promovabilitate şi Colegiul "Mihai Eminescu" din Buzău cu 73,21 la sută.
La polul opus, se află Liceul "Victor Frunză" şi Liceul "Traian Săvulescu" din Râmnicu Sărat, Liceul CFR şi Liceul "D. Filipescu" din Buzău, precum şi liceele din Smeeni şi Ruşeţu, unde niciun elev de clasa XII-a nu a reuşit să obţină medii de trecere.
În judeţul Buzău, la simularea examenului de bacalaureat au fost înscrişi 3.356 de elevi de clasa a XII-a.
Peste 47 la sută din elevii de clasa XI-a din judeţul Buzău, care au susţinut simulările bacalaureatului, au obţinut note peste 5.
"Ne aşteptam la procente mai mici pentru că este vorba despre o simulare a examenului, nu e o atmosferă de examen propriu-zisă şi nici elevii şi nici cadrele didactice nu s-au mobilizat foarte bine, mai avem timp până la susţinerea examenului să remediem disfuncţionalităţile, să recuperăm materia şi să consolidăm ce e necesar pentru a obţine rezultate mai bune. Vom întocmi un plan de măsuri la nivelul inspectoratului, iar fiecare şcoală îşi va întocmi propriul plan de măsuri pentru perioada care urmează astfel încât să îmbunătăţim rezultatele la examen. Nu putem să dăm vina numai pe o parte, nu ştim câtă vină au unii, câtă ceilalţi. Toţi cei implicaţi poartă responsabilitatea acestor rezultate, deopotrivă elevi, profesori şi familie", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
Sibiu, Cluj şi Brăila - cele mai mari ponderi de promovare la diferitele probe
Cele mai bune ponderi de promovare la simularea bacalaureatului s-au înregistrat în Sibiu - 65,31% la Limba şi litaeratura română, Cluj - 56,98% la proba obligatorie şi Brăila - 67,79 % la proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Elevii de la cinci licee din Mureş au obţinut medii sub 6
Elevii de clasa a XII-a de la cinci licee din judeţul Mureş au obţinut medii sub 6 la simularea bacalaureatului, în timp ce la o unitate de învăţământ din Sighişoara din cei 80 de elevi a promovat unul singur, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, cele mai slabe rezultate au fost la liceele din Dumbrăvioara (unde au susţinut toate probele 16 elevi), Band (15 elevi), "Tehnologic 2" Sighişoara (46 de elevi), "Aurel Perşu" (31 de elevi) şi "Traian Vuia" (101 elevi), ambele din Târgu Mureş - unde niciun elev de clasa XII-a nu a obţinut media 6, dar şi la "Tehnologic 1" Sighişoara, unde, din cei 80 de elevi care au susţinut toate probele, unul singur a promovat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La simularea susţinută de elevii de clasa a XI-a, nu a promovat niciun licean de la Band (unde au fost 25 de participanţi), Dumbrăvioara (24 de elevi), "Aurel Perşu" (21), "Traian Vuia" (130), "Brâncuşi" (21) şi "Săvulescu" (174) din Târgu Mureş, "Ioan Bujor" din Reghin (120) şi "Tehnologic 1" Sighişoara (100).
La liceul "Tehnologic 2" din Sighişoara din cei 60 de participanţi au promovat doar doi.
În judeţul Mureş, la simularea examenului de bacalaureat au participat 3.715 elevi de clasa a XII-a, promovabilitatea fiind de 35,66 la sută, şi 4.439 de clasa a XI-a, promovabilitatea fiind de 25,17 la sută.
La clasa a XII-a, au promovat examenul la Limba şi literatura română 52,84 la sută dintre elevi, pe cel de Limbă maternă - 65,05 la sută, pe cel de Matematică - 31,54 la sută, pe cel de Istorie - 66,94 la sută, iar la disciplina la alegere s-a înregistrat o promovabilitate de 50,59 la sută.
La clasa a XI-a, promovabilitatea a fost de 41,70 la sută la Limba şi literatura română, 25 la sută la Limba maternă, 24,03 la Matematică şi 69,98 la sută la Istorie.
Constanţa: Mai puţin de jumătate dintre elevi au obţinut note peste 5 la simularea bacalaureatului
Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa, care au susţinut probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat, au obţinut note peste 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la proba de Limba şi literatura română 47,89 la sută dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea au obţinut note peste 5, la Limba maternă (limba turcă) - 11,11 la sută, la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 33,99 la sută, iar la proba la alegere - 45,03 la sută.
Situaţia este similară ţi în cazul elevilor de clasa a XI-a. Astfel, la proba de Limba şi literatura română - 41,66 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la Limba maternă - 28,57 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 32,67 la sută.
Reprezentanţii ISJ Constanţa spun că 35 de elevi - 26 de clasa a XII-a şi nouă la clasa a XI-a - au obţinut nota 10.
Comparativ cu anul trecut, rezultatele la simularea bacalaureatului din 2014 sunt mai bune la Matematică. Astfel, în 2013, doar 27 la sută dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste 5. În schimb, anul trecut, promovabilitatea la Limba şi literatura română a fost de 61 la sută, iar la Istorie, de 78 la sută.
Într-un top al liceelor, pe primele trei locuri se află Liceul "Ovidius" - cu promovabilitate de 97,38 la sută, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" - 92,54 la sută, şi Liceul "Traian" - 88,56 la sută.
La polul opus, se află Colegiul Tehnic "Tomis" şi Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", ambele din Constanţa, precum şi liceele din Băneasa, Ostrov şi Dobromir, unde niciunul dintre elevii de clasele XI-a şi a XII-a nu a obţinut medii de trecere.
La şapte licee tehnologice din Arad, niciun elev nu a luat medii de trecere
Niciun elev de la şapte licee tehnologice din Arad nu a reuşit să promoveze simularea bacalaureatului, toate mediile fiind mai mici de 6, astfel că promovabilitatea medie în judeţ la astfel de şcoli a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a.
Potrivit rezultatelor publicate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, liceele tehnologice din judeţ au obţinut cele mai slabe rezultate la simularea examenului de bacalaureat, iar la şapte astfel de şcoli nu a existat niciun elev care să obţină medii de promovare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, promovabilitatea medie la liceele tehnologice din judeţ a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a.
La Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Liceul Tehnologic "Iuliu Moldovan" Arad, Liceul de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob" Arad, Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" Arad, Liceul "Sava Brancovici" Ineu şi Liceul Tehnologic "Vasile Juncu" Miniş, niciun elev nu a luat medii de trecere.
Pentru prima dată, ISJ Arad nu a oferit presei procentul general de promovabilitate pe judeţ, inspectorul general Claudius Mladin afirmând că nu a fost calculat şi urmând ca această informaţie să fie dată publicităţii în cursul zilei de luni.
Potrivit rezultatelor publicate de ISJ, la clasa a XI-a, promovabilitatea la Limba română, probă la care au participat 3.340 de elevi, este de 40,57 la sută. La limba maternă, au participat 119 elevi, iar promovabilitatea este de 69.75 la sută. La proba de Matematică sau Istorie, la care au participat 3.211 de elevi, promovabilitatea este de 27.72 la sută.
La clasa a XII-a, la Limba română au participat 2.927 elevi, iar 47,56 la sută au obţinut note de cinci sau mai mari. La Limba maternă au participat 104 elevi, iar 69,23 la sută dintre ei au luat note de cinci sau mai mari, în timp ce la proba de Matematică sau Istorie, din 2.840 de elevi evaluaţi, doar 29,75 la sută au obţinut note de trecere. La proba aleasă de elevi, 48,55 la sută dintre cei 2.760 de participanţi au obţinut note de cinci sau mai mari.
În judeţ nu a fost înregistrată nicio notă de 10, cea mai mare fiind 9,70, obţinută de un elev de la Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal".
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: SIMULARE BACALAUREAT clasa a XI-a şi a XII-a: Ce SUBIECTE au primit elevii la matematică şi istorie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe