SIMULARE BACALAUREAT 2016: 21 de elevi din Bucureşti au fost eliminaţi de la proba obligatorie

Din cei 24.489 de elevi bucureşteni prezenţi la simularea probei de Matematică şi Istorie de la Bacalaureat, 21 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, potrivit datelor comunicate agenţiei MEDIAFAX de Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

Urmărește
663 afișări
Imaginea articolului SIMULARE BACALAUREAT 2016: 21 de elevi din Bucureşti au fost eliminaţi de la proba obligatorie

SIMULARE BACALAUREAT 2016: 21 de elevi din Bucureşti au fost eliminaţi de la proba obligatorie

Din totalul de 24.489 de elevi din Bucureşti care s-au prezentat miercuri la simularea probei obligatorii în funcţie de profil de la Baclaureat (Matematică sau Istorie), 21 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Bucureşti (ISMB).

„La clasa a XI-a au fost 14.346 de înscrişi, din care s-au prezentat 12.401, însă 15 din ei au fost eliminaţi. De asemenea, la clasa a XII-a s-au înscris 13.870 de elevi, din care s-au prezentat 12.088 de elevi, iar şase au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general-adjunct Diana Melnic.

În continuare, joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, care se poate susţine la una din 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Economie, Logică şi Filosofie.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

„Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel naţional, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici