- Home
- Social
- (30.01.2021, 07:00)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Simulare” de instructaj PSI în multe spitale din România. Pe hârtie, totul merge excelent
- Pe hârtie stăm bine, simulăm şi facem instructaje
- Carmen Mărginean, medic ATI în Marea Britanie, spune cum face simulările şi de ce
- La Spitalul de Urgenţă din Sydney, dacă nu ai instructajul făcut nu poţi intra în spital
Urmărește
770 afișări
Au trecut două luni şi jumătate de când ridicam această întrebare: este sau nu pregătit în realitate personalul medical să reacţioneze într-o situaţie de urgenţă? Suntem experţi în simulări şi hârtii semnate pe ochi frumoşi. Medicul anestezist Carmen Mărginean, cu o experienţă de 10 ani în Anglia după 2 petrecuţi în ţară, vorbea în noiembrie despre realitatea din spatele procedurilor făcute în România. Tot ea explica şi cum se întâmplă lucrurile într-un spital din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
„În câteva din spitalele unde am lucrat aş vrea să menţionez că se face instruirea şi simularea în fiecare an şi am fost frapată să observ câte greşeli se fac în momentul în care se fac simulările. Este foarte important să se facă simularea pe fiecare secţie, deoarece în momentul producerii unui incendiu, datorită strestului, este posibil să nu răspundem corespunzător”, explica medicul anestezist Carmen Mărginean în luna noiembrie.
Simulările sunt cheia calmului, spune ea, pentru că fiecare ştie ce are de făcut. La noi în spitale se fac aceste simulări? Pe hârtie da. Iar după câte o nenorocire poate chiar şi serios. Ionuţ Nistor era de gardă când Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi era cuprins de flăcări. Nu ştie dacă din noaptea aceea de aprilie, de acum trei ani, am învăţat ceva.
„În perioada imediat de după incendiu au fost o grămadă de controale. Într-adevăr, pot spune, cel puţin în spitalul în care lucrez, că medicii refuză să mai semneze acele fişe de instructaj de incendiu fără să se facă efectiv acel instructaj. Şi acum acest instructaj se face, dar cred că este în continuare insuficient”, spunea Ionuţ Nistor, medic nefrolog la Spitalul CI Parhon din Iaşi.
Ionuţ Nistor a lucrat un an la Spitalul de Urgenţă din Sydney. În acel an acolo au fost făcute două simulări de incendiu majore.
„Tot personalul a trebuit să elibereze spitalul cu alarmă prin sistemul audio al spitalului. Într-un an de zile erai obligat ca timp de o zi sau două să participi, deci să îţi opreşti orice activitate la locul de muncă şi să participi la un instructaj legat de incendiu, în care fiecare angajat al spitalului, cu mâna lui folosea extinctorul, ştia care sunt circuitele şi participa activ la acest instructaj care nu dura 10 minute, ci dura 2 zile. Faci cu mâna proprie această simulare cap coadă şi abia după aia te poţi reîntoarce la serviciu şi poţi să îţi continui activitatea. Fără ea înseamnă că nu ai nivelul de instructaj minimal şi nu mai eşti primit în serviciu”, povesteşte medicul.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe