- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 | SUBIECTE ŞI BAREM la MATEMATICĂ, clasa a VIII-a
Elevii de clasa a VIII-a au susţinut marţi simularea pentru Evaluarea Naţională 2018, la proba de matematică.
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 | Modele de SUBIECTE şi BAREM la română, clasa a VIII-a
SUBIECTELE ŞI BAREMUL LA PROBA DE MATEMATICĂ
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. În perioada 5-7 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează simularea pentru examenul de evaluare naţională 2018, prima probă fiind cea de limba şi literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la simulare evaluare naţională 2018 a avut loc luni, 5 martie, la limba română, pe 6 martie se desfăşoară proba de matematică, iar pe 7 martie proba limbă şi literatură maternă din cadrul simulării pentru evaluarea naţională 2018. Potrivit Ministerului Educaţiei, la simularea evaluării naţionale 208 sunt aşteptaţi în jur de 180.000 de elevi de clasa a VIII-a vor, care vor susţine simularea la proba scrisă de limba şi literatura română pentru evaluarea naţională. Elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele la română la evaluare naţională 2018.
Iată cum au arătat subiectele şi baremul la proba de română
Subiecte simulare Evaluare Naţională - limba română - EDU.RO
Elevii de clasa a VIII-a au avut, luni, la simularea Evaluării Naţionale, la limba română, de motivat apartenenţa la specia literară fabulă a unui fragment din ”Stejarul şi trestia” de Gheorghe Sion, să realizeze o compunere despre o întâmplare la grădina zoologică, să găsească sinonime şi să precizeze rolul virgulei.
De asemenea, elevii au avut de menţionat funcţia sintactică a unor cuvinte.
La subiectul IA, elevii au avut un fragment din fabula ”Stejarul şi trestia” de Gheorghe Sion, iar în baza acestuia au avut de răspuns la şase cerinţe: să găsească câte un sinonim pentru sensul din text al cuvintelor ”să te mândreşti” şi ”iute”, să menţioneze rolul virgulei în secvenţa ”Ce boală ai, vecine?”, să explice modul de formare a cuvintelor subliniate din secvenţele: ”Te plâng pre legea mea!” şi ”Eu cresc încet”.
De asemenea, ei au mai avut de formulat două idei principale şi secundare din text, dar şi să prezinte, într-un enunţ, motivul pentru care stejarul afirmă ”Chiar trăsnete din ceruri sunt gata a-nfrunta”.
La subiectul IB, elevii au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la specia literară fabulă a textului.
La subiectul al II-leaA, elevii au primit un text după ”Cartea junglei explicată. Fiarele Sălbatice”, iar în baza acestuia au avut de răspuns la şase cerinţe: să formuleze un enunţ în care să precizeze anul în care a fost publicată pentru prima dată Cartea Junglei şi personajul creat de cineaşti, în filmul de animaţie din 1967, să scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul şi numele publicaţiei în care a apărut acesta. Răspunsurile se regăseau în text.
De asemenea, ei au avut de menţionat diateza şi rolul unor verbe subliniate, de menţionat funcţia sintactică a unor cuvinte, menţionând partea de vorbire prin care se exprimă, dar şi de transcris propoziţiile subordonate din fraza următoare, precizând felul acestora: ”Este un mediu în care ar fi uşor să ţi-l imaginezi pe Regele Louise balansându-se printre copaci”.
Totodată, elevii au mai avut de construit o frază din două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată completivă directă introdusă prin adverbul relativ ”când”.
La punctul B, de la subiectul al doilea, elevii au avut de redactat o naraţiune de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în grădina zoologică, respectând anumite condiţii.
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. "Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea", arată Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă. Notele obţinute la simulare evaluare naţională 2018 nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 EDU.RO
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018.Obiectivele acestei simulări la evaluare naţională care începe cu proba de limba şi literatura română sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Comunicarea rezultatelor la simulare evaluare naţională 2018 este prevăzută pentru data de 16 martie.
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Iată calendarul pentru simulare evaluare naţională 2018
5 martie - proba de limba şi literatura română
6 martie - proba de matematică
7 martie - proba de limba maternă
16 martie - rezultate la simulare evaluare naţională 2018
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Anul trecut la simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, peste 81.000 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenţi, faţă de 30,58%, procent înregistrat în 2016, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe tranşe de medii, s-a înregistrat următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10 la simulare evaluare naţională.
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Anul trecut, procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în judeţele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) şi în Capitală (69,8%). În ceea ce priveşte disciplinele de examen la simulare evaluare naţională, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română, în creştere faţă de anul trecut - 60,54%, respectiv de 40% la Matematică, de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%. La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenţi au primit note peste 5, procent în uşoară scădere comparativ cu anul anterior - 76,69%. Totodată, ratele de participare la simulare evaluare naţională pe discipline au fost: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba şi literatura română, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba şi literatura maternă şi 92,78% (161.555 de elevi) la Matematică.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO