Sindicalişti: Peste 20.000 de oameni la mitingul din 15 iunie, când se votează moţiunea
Confederaţiile sindicale anunţă cel puţin 20.000 de oameni la mitingul de la Palatul Parlamentului, ce va avea loc în 15 iunie, când va fi votată moţiunea de cenzură, sindicaliştii urmând să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului, între orele 9.30 şi 10.30, când parlamentarii intră în instituţie.
Sindicalişti: Peste 20.000 de oameni la mitingul din 15 iunie, când se votează moţiunea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Reprezentanţii confederaţiilor sindicale au stabilit, joi, o serie de măsuri organizatorice privind protestul de la Palatul Parlamentului ce va fi organizat în 15 iunie, când va fi votată moţiunea de cenzură.
Aceştia au anunţat că la acţiunea de protest vor participa cel puţin 20.000 de oameni, care vor veni în trei schimburi, primul fiind între 9.30 şi 11.30.
Prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pis, a declarat că la mitingul din 15 iunie vor participa cel puţin 20.000 de oameni, care vor protesta între orele 9.30 şi 16.00, încercând să-i convingă pe parlamentari să voteze moţiunea de cenzură pentru a fi evitatete reducerile de pensii şi salarii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Ion Pis a precizat că cei mai mulţi protestatari vor fi între orele 9.30 şi 11.30, când va fi organizat şi lanţul uman în jurul Parlamentului. De asemenea, participanţii la miting vor protesta la cele trei porţi de intrare în instituţie, respectiv poarta Izvor, cea din 13 Septembrie şi poarta VIP.
Prim-vicepreşedintele BNS a adăugat că pentru lanţul uman care va fi organizat între 9.30 şi 10.30, atunci când parlamentarii intră în instituţie, sunt necesari aproximativ 7.000 de oameni, alte 1.000-1.500 de persoane urmând să picheteze intrările în Palatul Parlamentului.
Liderul sindical a mai spus că s-a decis ca oamenii să vină pe rând deoarece ar fi dificil din cauza temperaturii să stea în stradă atâtea ore. El a precizat că oamenii care vor veni din teritoriu vor fi aduşi cu autocarele până la locul desfăşurării acţiunii, în cursul zilei de joi urmând să fie primită şi autorizaţia prin care va fi stabilit modul în care aceştia vor pleca ulterior din jurul Palatului Parlamentului.
De asemenea, reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale au trimis joi o scrisoare către UNPR prin care au solicitat o întâlnire, vineri sau luni, în cadrul căreia sindicaliştii doresc să-i facă pe politicieni să înţeleagă că "dacă vor vota împotriva moţiunii vor vota şi împotriva poporului român", a mai spus liderul sindical.
Confederaţiile sindicale au început luni protestele faţă de reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, anunţând încă de săptămâna trecută că pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie.
În primele trei zile ale acestei săptămânii, sindicaliştii de la toate cele cinci confederaţii sindicale au protestat la Palatul Parlamentului, cerând Guvernului să renunţe la reducerea salariilor şi a pensiilor, iar parlamentarilor să nu aprobe măsurile de austeritate pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea şi să îi sprijine pe cei care i-au ales prin votarea moţiunii de cenzură la adresa Executivului depusă de Opoziţie.
Începând de joi şi până sâmbătă, sindicaliştii vor protesta în teritoriu, la birourile parlamentare şi la sediile partidelor.
Premierul Emil Boc a venit, luni, în faţa Parlamentului, pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.
PSD a depus, luni, moţiunea de cenzură cu titlul "Opriţi genocidul social!", semnată de 120 de parlamentari social-democraţi.
Moţiunea de cenzură a fost citită miercuri în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută şi votată în 15 iunie.
UNPR a decis, marţi, în BPPN, ca parlamentarii independenţi să nu susţină moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, preşedintele executiv al Uniunii, Gabriel Oprea, precizând că cine nu respectă decizia se situează în afara partidului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO