Sindicaliştii acceptă indexarea punctului de pensie cu inflaţia dar cer stabilirea unui plafon minim

Sindicatele ar putea accepta prevederea din proiectul de Lege a pensiilor privind indexarea punctului de pensie cu inflaţia, dar cer ca legea să prevadă un nivel minim, de 42 – 43 la sută din salariul mediu brut, sub care acesta să nu scadă.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii acceptă indexarea punctului de pensie cu inflaţia dar cer stabilirea unui plafon minim

Sindicaliştii acceptă indexarea punctului de pensie cu inflaţia dar cer stabilirea unui plafon minim (Imagine: Mediafax Foto)

Sindicaliştii au cerut, luni, ministrului Muncii, Mihai Şeitan, stabilirea unui prag sub care nu poate să scadă valoarea punctului de pensie în cazul în care calcularea acestuia va depinde de inflaţie, aşa cum prevede proiectul de Lege a pensiilor.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că indexarea punctului de pensie cu inflaţia, fără a fi stabilit pragul minim, ar adânci prăpastia dintre salarii şi pensii.

"Am propus ministrului Muncii ca în perioada în care se propune indexarea punctului de pensie cu inflaţia să se stabilească un prag sub care acesta să nu scadă", a declarat Dandea, precizând că, în prezent, valoarea punctului de pensie este de doar 39,8 la sută din salariul mediu brut.

Vicepreşedintele CNS "Cartel Alfa" a precizat că dacă valoarea punctului de pensie ar fi fost de 45 la sută din salariul mediu brut, aşa cum prevede legea, subvenţia acordată de la bugetul de stat ar fi trebuit să fie de două ori mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici