Sindicaliştii ameninţă că pe 31 mai intră în grevă şi că blochează Piaţa Victoriei

Sindicaliştii ameninţă că pe 31 mai intră în grevă şi se vor aduna din nou în Piaţa Victoriei pe care nu o vor mai părăsi dacă guvernanţii nu înţeleg semnalul dat de ei miercuri şi nu-şi dau demisia.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii ameninţă că pe 31 mai intră în grevă şi că blochează Piaţa Victoriei

Sindicaliştii ameninţă că pe 31 mai intră în grevă şi că blochează Piaţa Victoriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vom mai pleca până nu pleacă ei din această clădire (sediul Guvernului - n.r.)", a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu

Hossu spune că încercarea guvernanţilor de a anula solidaritatea între oameni nu a avut succes, astfel că în Piaţă, miercuri, s-au adunat peste 60.000 de oameni şi nu doar sindicalişti, ci şi oameni simpli care au blocat străzi pentru că nu mai au loc în Piaţa Victoriei.

"Le reamintim azi guvernanţilor că atunci când cetăţenii mor de foame sunt îndreptăţiţi să-şi mănânce conducătorii, dacă nu sunt în stare să conducă, să plece. Jos Guvernul!", a spus Hossu

Liderul Cartel Alfa i-a reamintit preşedintelui Traian Băsescu că, dacă nu există un sacrificiu care să înceapă de la guvernanţi, de la patroni, atunci preşedintele trebuie să demită acest Guvern şi să aducă altul în loc care să facă treabă în folosul cetăţenilor.

Dumitru Costin, preşedintele BNS, a făcut apel la toţi cei prezenţi în piaţă să voteze greva generală pentru a sancţiona "această putere nesimţită".

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a spus că, prin numărul de oameni adunaţi miercuri în Piaţa Victoriei, îi dezamăgeşte pe cei care estimau câteva sute, dând astfel cel mai important test de câştigare a mişcării sindicale şi de solidaritate.

Marius Petcu a rupt în faţa oamenilor o copie a scrisorii de intenţie către FMI cu măsurile de austeritate, dar şi ordonanţa de urgenţă pe care a pregătit-o Guvernul cu privire la aceste măsuri.

"Luaţi act azi că refuzăm categoric scrisoarea de intenţie şi ordonanţa de urgenţă neruşinată pe care le supun avizului dumneavoastră. Vă rog să le priviţi şi să vă ştergeţi cu ele la fund", a spus Petcu.

Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, a cerut miercuri guvernanţilor să răspundă pentru împrumuturile făcute şi a întrebat unde sunt banii din privatizări, banii din întreaga industrie.

La rândul său, preşedintele confederaţiei Meridian, Ion Popescu, le-a strigat guvernanţilor "Ruşine" pentru că a adus în stradă atâtea zeci de mii de oameni.

"Cerem Guvernului dreptul la viaţă, dreptul la muncă, la un învăţământ competitiv şi la sănătate", a zis Ion Popescu.

Preşedintele executiv al Federaţiei din Învăţământ "Spiru Haret", Marius Nistor, a susţinut în faţa manifestanţilor adunaţi în Piaţa Victoriei, că dacă sindicaliştii se opresc aici, nu se rezolvă nimic, propunând intrarea în grvă generală din 31 mai.

"Noi am arătat că cetăţenii s-au trezit. Oare s-au trezit cei din Palatul Victoria? Treziţi-vă, dragi conducători. A trecut vremea alegerilor prezidenţiale", a spus Marius Nistor.

Acesta i-a întrebat pe protestatari în ce ţară trăim, răspunzând retoric: "Într-o ţară în care conducătorii îşi concediază părinţii, îşi omoară copiii şi pensionarii".

"Dacă ne oprim aici, nu facem nimic, grevă generală din 31 mai", a spus Nistor.

Mitingul din Piaţa Victoriei a început la ora 11.00 şi este programat să se încheie la ora 13.00. De la ora 15.00, are loc şedinţa de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici