- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2012, 17:05)
- Aurelia Alexa , Valentin Anghel ,
Sindicaliştii de la Oltchim reiau protestele, acuzând MECMA că nu aplică memorandumul încheiat
Sindicaliştii de la Oltchim reiau protestele, anunţând că vor organiza joi, în Râmnicu Vâlcea, un miting şi un marş, pe motiv că Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) întârzie punerea în aplicare a memorandumului privind preluarea Rafinăriei Arpechim Piteşti.
Urmărește
273 afișări
Sindicaliştii de la Oltchim reiau protestele, acuzând MECMA că nu aplică memorandumul încheiat (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Sindicaliştii precizează că la marşul şi mitingul de protest, programate între orele 16.00 şi 19.00, vor participa cel puţin 2.500 salariaţi din SC Oltchim şi alţi 2.000 din societăţile comerciale care depind de funcţionarea sa.
Manifestanţii se vor aduna în faţa Liceului Economic, iar marşul se va desfăşura pe traseul: sediul Poliţiei Judeţene Vâlcea – Calea lui Traian – Prefectura Vâlcea, unde sindicaliştii vor rămâne până la ora 19.00, pentru a protesta.
Pentru asigurarea funcţionării în siguranţă a instalaţiilor SC Oltchim, personalul care lucrează în schimbul doi nu va participa la acţiunea de protest.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Sindicaliştii reclamă neimplicarea MECMA, în calitate de acţionar majoritar, pentru accesarea de către SC Oltchim a unui credit de 40 milioane euro, necesar capitalului de lucru până la finalizarea procesului de privatizare, tergiversarea majorării capitalului social prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS în baza avizului CE din 7 martie, întârzierea punerii în practică a memorandumului Guvernului României şi întârzierea acordării drepturilor salariale.
Revendicările protestatarilor mai vizează şi privatizarea companiei, care ar trebui să se facă numai după majorarea capitalului social şi după preluarea Rafinăriei Arpechim Piteşti şi lipsa unui program de măsuri cu termene şi responsabilităţi în vederea privatizării în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti.
La 27 iunie, reprezentanţii Ministerului Economiei i-au anunţat pe sindicaliştii de la Oltchim că vor propune Guvernului un plan minimal de măsuri pentru ca societatea să-şi reia activitatea.
Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), l-a numit pe Toma Bogdan Costreie, director general adjunct în insituţie, ca administrator special al combinatului chimic.
Numirea lui Costreie a fost făcută prin ordin de ministru, se arată într-un comunicat al Oltchim transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.
Guvernul a decis în urmă cu o săptămână ca Oltchim să intre în administrare specială.
Mandatul administratorului special al Oltchim va cuprinde, printre altele, identificarea activelor neutilizate care pot fi vândute sau transferate, notificarea creditorilor bugetari pentru neînceperea executării silite şi solicitarea către furnizorii de utilităţi pentru eşalonarea datoriilor.
Administratorul special al Oltchim va avea mandat pentru inventarierea datoriilor, a creanţelor şi a activelor care ar putea fi revendicate şi va solicita furnizorilor de utilităţi ai Oltchim să reeşaloneze datoriile combinatului.
Oltchim este una dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei monitorizate de Fondul Monetar Internaţional, statul intenţionând să scoată la vânzare pachetul majoritar de acţiuni.
Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că vânzarea participaţiei majoritare la Oltchim rămâne una dintre priorităţile Guvernului. Termenul convenit cu FMI pentru privatizarea combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea este sfârşitul lunii septembrie.
Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.
Oltchim avea la finalul lunii martie datorii de 2,55 miliarde de lei, în principal către Electrica, bănci şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
Combinatul chimic a înregistrat pierderi din 2007 până anul trecut, în valoare totală se ridică la 1,01 miliarde de lei. Ultimul an în care combinatul a avut profit a fost 2006, dar câştigul a fost modest.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Administratorul special al Oltchim va putea vinde sau transfera active neutilizate ale combinatului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria