Sindicaliştii din Divizia petrochimică Bradu au dat în judecată conducerea Oltchim

Reprezentanţii sindicatului "Unirea" din Divizia petrochimică Bradu au dat în judecată conducerea combinatului Oltchim, noul proprietar, pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă, depunând actele necesare la Judecătoria Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
65 afișări

Potrivit preşedintelui sindicatului "Unirea", Marian Dumitru, salariaţii sunt nemulţumiţi că noul contract colectiv de muncă impus de Oltchim le diminuează considerabil veniturile, iar facilităţile stipulate în documentul iniţial, aflat în vigoare, ar dispărea.

"Oamenii sunt nemulţumiţi după ce conducerea societăţii a transmis că va schimba contractul colectiv de muncă, încheiat de sindicat cu fostul proprietar al societăţii, Petrom, în 2009, document valabil cinci ani, până în 2014. Trebuie respectată înţelegerea în vigoare în momentul în care petrochimia a fost preluată. Conform noilor modificări, de la 1 martie sporurile şi prima de vacanţă au scazut, iar alte facilităţi, precum masa de la cantină, apa minerală sau laptele acordat pentru condiţii periculoase vor dispărea. Am dat în judecată Oltchim la Judecătoria Piteşti pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă. Nu am semnat niciun act adiţional de modificare a contractului colectiv de muncă şi cerem instanţei aplicarea contractului iniţial, în vigoare până în 2014", a declarat Dumitru.

Potrivit acestuia, pentru acţionarea în judecată a Oltchim au semnat 360 din cei 423 de membri de sindicat, restul neputând semna fiind în concediu de odihnă, în care au plecat fără prima de vacanţă.

Aproximativ 250 de salariaţi ai Diviziei petrochimice Bradu a SC Oltchim SA au protestat, în 5 mai, în faţa societăţii, nemulţumiţi că noul contract colectiv de muncă le diminuează veniturile, fiind al doilea protest după cel spontan declanşat înainte de Paşti.

Potrivit liderilor sindicali, conducerea societăţii susţine că de la 1 martie 2011 contractul de muncă încheiat în 2009 nu mai este valabil şi că trebuie ca veniturile angajaţilor de la Piteşti să fie aliniate cu cele ale salariaţilor Oltchim de la Vâlcea.

Petrochimia de la Piteşti are cinci secţii: două de piroliză, două de polietilenă şi una denumită "parc". În momentul preluării de la Petrom, în societate lucrau 495 de salariaţi, iar în acest moment sunt 570 de angajaţi la "Divizia petrochimice Bradu" a SC Oltchim SA, petrochimia nefuncţionând din momentul schimbării proprietarului până acum, perioadă în care angajaţii care asigură paza, mentenanţa şi curăţenia au primit salariile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici