- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicaliştii din Educaţie resping afirmaţiile lui Băsescu
Liderii federaţiilor din Educaţie resping afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora ar fi intrat, împreună cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu în parteneriatul împotriva elevilor şi spun că au cerut şi susţin reforma în Educaţie.
Sindicaliştii din Educaţie resping afirmaţiile lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)
Aurel Cornea - preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ
Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu este asociat în niciun fel la campania electorală, la bătăliile electorale care vor urma şi că nu vrea să fie o minge de ping pong. Cornea a spus că federaţia pe care o conduce este, în orice moment, dispusă să finalizeze pachetul de legi privind reforma în Educaţie, dar că este de datoria Guvernului să dorească adoptarea acestor legi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
"FSLI a participat la strategia în învăţământ, la reformă, la elaborarea pachetului Comisiei prezidenţiale care, 80% conţine propuneri preluate de la federaţia noastră, toate aceste legi ducând la stabilitatea sistemului de educaţie în România. Nu ne poate acuza nimeni de vreun pact împotriva elevului", a declarat Cornea.
Marius Nistor - preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret
Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele este ultima persoană care ar trebui să vorbească despre angajamente luate împotriva elevilor, deoarece şeful statului a exploatat în interes electoral orice gest cu privire la învăţământ, Pactul pentru educaţie, Strategia pentru educaţie, pe care le-a folosit pentru a lua voturi.
"Preşedintele nu este în măsură să dea lecţii, deoarece reforma în Educaţie se realizează împreună cu reprezentanţii MECI. Nu suntem înainte de 1989, când aveam un Guru care să ne dea indicaţii. Preşedintele ar trebui să fie un factor de coeziune, nu de dezbinare. Nu este cazul ca Băsescu să vorbească despre pactul împotriva elevilor când partidul din care face parte racolează lideri sindicali", a spus Nistor.
Constantin Ciosu - secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale
La rândul său, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că federaţia sa nu se regăseşte între acei lideri despre care vorbeşte Băsescu, dar că nu exclude că preşedintele ar putea avea dreptate.
"Am cerut să se facă reformă. Nu noi am făcut pact împotriva elevilor. FEN nu face parte dintre acei lideri care nu au nicio reacţie privind aplicarea strategiei. Este vorba de lideri care au spus mereu că-şi retrag semnătură de pe Strategia privind educaţia", a spus Ciosu.
Liderul sindical a adăugat că orice pachet de legi trebuie discutat, la fel cum şi Pachetul Miclea.
"Nu spun că pachetul Comisiei prezidenţiale este cel mai bun, orice lege are puncte tari, dar şi slabe. De aceea, trebuie negociată şi discutată, iar, la final, Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea", a mai spus Ciosu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO