Sindicaliştii din învăţământul bucureşean au plecat în marş spre Ministerul Educaţiei
Câteva zeci de membri ai sindicatelor din învăţământul bucureştean care au pichetat, luni dimineaţă, Primăria şi Prefectura Capitalei, au plecat în marş spre sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, unde vor cere, de asemenea, rezolvarea crizei din învăţământul preşcolar.
Sindicaliştii din învăţământul bucureşean au plecat în marş spre Ministerul Educaţiei
Nemulţumiţi că nu i-au primit nici prefectul. Înj biroul primarului nu era deschis nici la secretariat, astfel încât i-au lăsat memoriul în uşă. Din partea subprefectului a promis că o să facă o comisie.
Mariana Becic, preşedintele FSLI pe bucureşti,
În prima parte a acţiunii de protest, membrii Sindicatului Salariaţilor din Învăţământ - Bucureşti, afiliat FSI "Spiru Haret" şi ai sindicatelor din cele şase sectoare, afiliate FSLI, au manifestat în tăcere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Delegaţia lor a încercat să predea memoriile prefectului şi primarului general, însă niunul dintre aceştia nu era în clădire. Potrivit preşedintelui FSLI Bucureşti, Mariana Becic, un memoriu a fost predat subprefectului, care a promis constituirea unei comisii, iar celălalt a fost lăsat în uşa primarului Capitalei, pentru că nici măcar secretariatul nu era deschis, fapt ce i-a nemulţumit pe protestatari.
Manifestarea va continua cu un marş pe traseul Prefectură-Ministerul Educaţiei - Guvern. Atât la minister, cât şi la Palatul Victoria, protestatarii vor depune memorii similare.
Nemulţumirea lor este legată de faptul că pentru anul şcolar 2007-2008 vor fi aproximativ zece mii de cereri de înscrieri în grădiniţele Capitalei care nu vor putea fi rezolvate, în pofida eforturilor din această vară pentru extinderea uneor unităţi sau creşterea numărului de copii dintr-o grupă.
În acest context, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, declara, cu câteva zile în urmă, că există un plan pentru extinderea pe orizontală şi pe verticală a 41 de grădiniţe din Bucureşti, ceea ce reprezintă aproximativ 5.000-6.000 de locuri, numai că principalul factor responsabil pentru asigurarea condiţiilor executării acestor lucrări rămâne comunitatea locală care, din păcate, în unele sectoare este foarte puţin interesată de această problemă.
Conform datelor oficiale, în municipiul Bucureşti în acest an sunt înregistraţi 57.537 de copii de vârstă preşcolară (3-7 ani), dintre aceştia sunt cuprinşi în grădiniţie 33.969 copii. Planul de şcolarizare aprobat de conducerea MECT a fost de 24.500 copii. În municipiul Bucureşti funcţionează în prezent 181 de grădiniţe. ISMB a propus şi a realizat suplimentarea cifrei de şcolarizare de la 22.080 în anul şcolar 2004-2005 la 24.900 în anul şcolar 2007-2008. Astfel că numai în acest an vor fi cu 109 grupe mai mult, respectiv 2.562 preşcolari.
În această situaţie, în întreaga ţară, Ministerul Educaţiei va căuta spaţii disponibile în şcoli şi să închirieze locaţii pentru amenajarea de grădiniţe, ca o soluţie pe termen scurt, iar România se va împrumuta cu 66,8 mil. euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO