- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.10.2017, 12:56)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Sindicaliştii din Sănătate PROTESTEAZĂ în faţa Ministerului Muncii: Sunt diferenţe la grila de salarizare
Membrii federaţiei sindicale SANITAS protestează, luni, în faţa Ministerului Muncii, ei fiind nemulţumiţi din cauza diferenţelor existente în grila de slarizare, a lipsei contractelor colective de muncă, dar şi pentru că, de curând, contribuţiile sociale au fost trecute de la angajator la angajat.
Urmărește
1546 afișări
Aproximativ 200 de angajaţi din sistemul de sănătate îşi strigă nemulţumirile în faţa Ministerului Muncii.
Sindicaliştii spun că toate creşterile salariale promise la 1 ianuarie 2018 se anulează aproape total din cauza trecerii contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, iar tichetele de masă vor fi scoase , motiv pentru care pichetează în faţa ministerului.
Preşedintele SANITAS, Leonard Bărăscu, susţine că acesta nu este nici primul şi nici ultimul protest pentru că „lucrurile s-au complicat”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Nu este nici primul şi nici ultimul protest pentru că lucrurile s-au complicat. Sunt diferenţe foarte mari la mijlocul grilei de salarizare, adică sunt diferenţe chiar de câteva milioane între unii şi alţii. A crescut partea de sus a grilei şi a scăzut partea de jos, adică infirmierele. Trebuie undeva intervenit şi o cerem de luni bune. Mai era o plafonare a sporurilor la 30%. Vorbim de anestezie, terapie intensivă, SIDA, TBC. Sporurile au fost negociate de acum câţiva ani, dar nici până acum nu au fost coroborate cu Legea 153.
Bărăscu a mai spus că transferul de contribuţii sociale face ca veniturile medicilor să scadă.
„Tichetele de masă se vor da de la 1 noiembrie, dar lumea mănâncă în fiecare zi. La acest moment nu aveam nimic clar, nimic scris”, conform sursei citate.
Lider SANITAS Olt, Roxana Dumitrescu, prezentă şi ea la protest, spune că lucrurile au început să fie în dezvanatajul angajaţilor din sănătate după apariţia Legii 153.
„Din cauza acestei legi, colegii noştri din spitale nu mai pot beneficia de sporuri. Sunt cei care lucrează chiar în condiţii grele, sunt cei din secţiile TBC, ATI, Arşi. De la 1 ianuarie 2018 până pe 1 decembrie 2018, li se iau tichetele de masă. Nu avem contract colectiv de muncă, ceea ce este foarte grav. Vrem o creştere echitabilă de salarii. Guvernul trebuie să înţeleagă ca echipa medicală nu înseamnă doar medici şi asistente. De majorare salarială trebuie să beneficieze şi personalul TESA (Tehnic, Economic şi Socio-Administrativ - n.red.)”, a explicat Dumitrescu.
Vicepreşedintele SANITAS Iaşi, Sergiu Apostol, susţine că oamenii sunt foarte nemulţumiţi de trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat.
„Am ieşit din nou în stradă din cauza trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, plafonarea sporurilor la 30%, ceea ce va duce la multe scăderi. De asemenea, ei vor scoaterea personalului TESA din grilă, ceea ce nu este normal pentru că în spitale este nevoie şi de infirmiere, şi de brancardieri”, susţine Apostol.
Sindicaliştii au primit aprobare de a protesta până la ora 13.00. Ei au solicitat să discute cu reprezentanţii Ministerului Muncii, dar cerinţa le-a fost refuzată.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe