Sindicaliştii solicită acordarea salariului de bază pentru personalul TESA din spitale
Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România susţin că personalului TESA (tehnic, economic şi social-administrativ) i-a crescut volumul de muncă, complexitatea şi dificultatea sarcinilor în timpul epidemiei. Ei mai spun că fiecare salariat are dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest război.
„Această afirmaţie (…) urmăreşte să conştientizeze guvernul proaspăt instalat de faptul că a nedreptăţit în mod grav personalul nemedical (TESA), refuzându-i acordarea salariilor de bază pentru anul 2021. Nu putem pune la îndoială, şi nu ar trebui să o facă nici guvernul, faptul că spitalele publice au funcţionat şi funcţionează pe timp de ”război pandemic” ca un mecanism complet, fiecare salariat având dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest război”, scrie în mesajul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România.
Sindicaliştii au făcut calcule şi au constatat că salariul de bază brut al unui economist cu studii superioare, aflat la nivelul maxim al carierei şi vechimii, care nu beneficiază de niciun spor de condiţii de muncă, se situează la acest moment sub nivelul câştigului mediu brut pe economie.
Reprezentanţii sindicatului mai afirmă că exemplul economistului este valabil şi în cazul celorlaltor funcţii TESA din spitale, „guvernul având o atitudine total lipsită de recunoştinţă pentru personalul nemedical şi având obligaţia să remedieze această situaţie urgent”.