- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicatele din educaţie resping din nou oferta Guvernului
Liderii celor patru federaţii din învăţământ au respins oferta privind majorările salariale ale personalului din educaţie prezentată de ministrul Cristian Adomniţei la întâlnirea de marţi seară, apreciind că aceasta este în continuare nesatisfăcătoare şi ameninţând cu acţiuni de protest.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea
La întâlnirea de marţi seară, de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, ministrul Cristian Adomniţei le-a prezentat liderilor sindicali o nouă ofertă, îmbunătăţită faţă de cea precedentă, privind creşterile salariale ale personalului din învăţământ.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, la finalul întâlnirii, că noua ofertă prezentată de ministrul Adomniţei cuprinde o creştere de 10% de la 1 ianuarie pentru personalul didactic debutant cu gradul I şi definitivat, pentru personalul auxiliar şi cel nedidactic, 6% de la 1 aprilie pentru toate cadrele didactice şi nedidactice, inclusiv pentru cei cu gradul I, şi 6% de la 1 octombrie, plus alte trei procente condiţionate de realizarea principalilor indicatori economici, respectiv creşterea Produsului Intern Brut, ţinta de inflaţie şi nivelul productivităţii muncii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Cornea a precizat că oferta a fost respinsă de toţi liderii federaţiilor sindicale, aceasta fiind considerată nesatisfăcătoare şi sub mandatul încredinţat de membrii de sindicat.
Preşedintele FSLI a adăugat că liderii sindicali vor stabili împreună formele legale de protest la care vor recurge în perioada următoare.
Liderul FSLI a anunţat, marţi, înainte de întâlnirea cu ministrul Adomniţei, că membrii Colegiului Naţional al Liderilor au prezentat mandatul membrilor lor de sindicat, aceştia apreciind că o creştere salarială de 11 la sută în două etape este insuficientă şi nu poate fi acceptată.
"În situaţia în care reprezentanţii Executivului nu vor veni cu o ofertă superioară celei propuse săptămâna trecută, FSLI va recurge la toate formele de luptă sindicală, inclusiv greva generală", a adăugat Cornea.
Consilierul personal al ministrului Educaţiei, Mihaela Suciu, a declarat, după anunţul FSLI, că dialogul cu toate federaţiile sindicale din învăţământ vizând creşterile salariale vor continua pentru găsirea unei soluţii satisfăcătoare, în vederea îmbunătăţirii situaţiei resursei umane.
Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţământ - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Spiru Haret, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Alma Mater - s-au întâlnit şi vinerea trecută cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.
Atunci, ministrul Educaţiei a propus ca salariile personalului din învăţământ să crească cu 11 la sută, din care şase la sută din aprilie şi cinci la sută din octombrie.
Propunerea a fost şi atunci respinsă de liderii federaţiilor sindicale, aceştia anunţând, la finalul întâlnirii, că sunt în pragul unui conflict de muncă şi ar putea recurge chiar la grevă generală dacă Ministerul Educaţiei nu va veni cu o altă ofertă de majorare a salariilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO