Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului

Sindicatele din educaţie spun că vor depune o plângere la Parlamentul European împotriva Guvernului Tăriceanu, pentru amânarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice şi îi cer ministrului Educaţiei să îşi retragă semnătura de pe actul normativ.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului

Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului (Imagine: Mediafax Foto)

Liderii celor patru federaţii din educaţie s-au întâlnit, joi, cu ministrul Educaţiei, Anton Anton. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre noul sistem de salarizar a bugetarilor. Legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu a fost luată în discuţie în cadrul întâlnirii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, că reprezentanţii federaţiei vor depune o plângere la Parlamentul European împotriva Guvernului Tăriceanu şi o plângere la Geneva, la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), care va fi analizată în Consiliul de Administraţie al OIM la începutul lunii noiembrie.

"Premierul a minţit când a spus că avem sporuri şi normă didactică de 14 ore. Nu e adevărat, nu avem sporuri, iar norma didactică este de 40 de ore şi nu suntem milogii societăţii să trăim din impozitele muncitorilor, aşa cum spune Tăriceanu", a mai spus Cornea.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a spus că sindicaliştii vor ca ministrul Educaţiei să îşi retragă semnătura de pe proiectul de act normativ care a dus la amânarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice.

Ministrul Educaţiei a spus că nu ridică semătura pentru că a semnat responsabil.

La discuţiile de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului au participat liderii federaţiilor Alma Mater, "Spiru Haret", FEN şi FSLI.

Ministrul Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor din educaţie la discuţii, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să cheme sindicaliştii la dialog.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Mihaela Suciu, declara, miercuri, că discuţiile vor avea în centru interesul elevilor şi că ministrul Anton Anton doreşte ca negocierile cu liderii sindicatelor să fie raţionale şi echilibrate.

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat că nu vor discuta la întâlnirea cu ministrul Educaţiei pe tema majorării salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, precizând că nu negociază o lege aprobată de Parlament, aceasta trebuind respectată aşa cum a fost votată.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că acţiunile de protest anunţate de sindicatele din învăţământ ca urmare a deciziei de amânare a aplicării legii de creştere a salariilor profesorilor nu reprezintă o soluţie şi i-a cerut ministrului Educaţiei să cheme sindicatele din învăţământ la dialog.

Tot joi, liderii Cartel Alfa şi BNS s-au întâlnit pentru a stabili acţiunile din perioada următoare.

Federaţia "Spiru Haret" ameninţă cu greva generală din 3 noiembrie, Sed Lex din 13 noiembrie, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici