- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.02.2018, 16:13)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicatele din Sănătate: Regulamentul de sporuri este complex.O să găsim o soluţie până la 1 martie
Sindicaliştii din Sănătate au anunţat, după o altă întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, că regulamentul de sporuri este complex şi "trebuie luat bucăţică cu bucăţică", menţionând că este nevoie de o soluţie cu privire la încadrarea în plafonul de 30% prevăzut pentru spitale.
Urmărește
3045 afișări
Sindicatele din Sănătate: Regulamentul de sporuri este complex.O să găsim o soluţie până la 1 martie
"Regulamentul de sporuri este extrem de complex, trebuie luat bucăţică cu bucăţică. (...) Urmează acum, tot ce este în subordinea Ministerului Sănătăţii, unde este ordonatorul principal de credite, mai este nevoie de date tehnice din partea consiliilor judeţene, să vedem şi ce raportări au şi cum se pot încadra în acest procent. Dacă mergem către spitalele judeţene, care unele sunt şi universitare, este nevoie de alte calcule. În continuare avem nişte grafice noi care arată altceva, trebuie luată în parte fiecare zonă de influenţă, cu cât va creşte şi unde, iar acest 30% l-am sesizat de la început, dar nimeni nu l-a luat în calcul", a declarat, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Concret, conform noii legi, spitalele nu trebuie să depăşească un plafon de 30%, chiar dacă unele secţii primesc sporuri foarte mari, de până la 100%. De asemenea, sindicaliştii din sistemul de ambulanţă spun că vor să negocieze un spor unitar, cu un procent fix.
Sindicalistul a menţionat că se vor căuta soluţii pentru ca regulamentul de sporuri să fie gata până pe 1 martie, atunci când ar urma să intre în vigoare.
Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară, Viorel Rotilă, a precizat că sunt anumite categorii de angajaţi din sistem, care ar putea suferi nişte micşorări salariale.
"Suntem la momentul în care vrem să ne asigurăm că salvăm de la scădere salarială tot ce se poate salva. Nu suntem siguri de o zonă, de o categorie profesională, deocamdată o putem indica, destul de probabil, circa 30-40% din salariaţii din anatomie patologică, unde efectele legii salarizării tind să sugereze o altfel de problemă. Nu suntem siguri nici aici că găsim o soluţie, sunt mai multe planuri de acţiune. Al doilea obiectiv îl constituie potenţarea creşterilor salariale (...) astfel încât să ne apropiem cât mai mult de cifrele anunţate şi aşteptate de salariaţi. Este evident că nu vom ajunge exact acolo, va fi un proces de trecere, însă încercăm să creştem acest nivel al salariilor", a explicat Viorel Rotilă.
O altă problemă pe care sindicaliştii o au în evidenţă este legată de anumite discriminări şi inechităţi salariale care ar putea apărea în regulamentul de sporuri.
"Suplimentar, încercăm să eliminăm cât mai multe din discriminări sau inechităţi salariale, în cadrul acestui proces, prin intermediul regulamentului de sporuri. Se desprind câteva idei, am căzut, în pricipiu, de acord, cu doamna ministru (Sorina Pintea - n.r) pentru câteva mici corecţii la legea salarizării, pentru a îndrepta situaţiile care nu pot reglementate. Încercăm să facem un pic de dreptate, sperăm să ne iasă, încercăm să ne dăm seama la ce nivel trebuie să calculăm acel 30%", a mai spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară.
Rotilă a adăugat că a ajuns la o concluzie cu Ministerul Sănătăţii privind categoria de biologi, farmacişti, fizioterapeuţi şi kinetoterapeuţi, pentru ca aceştia să nu aibă scăderi salariale.
"Am continuat negocierile privind regulamentul sporurilor. Suntem la nivelul discuţiilor tehnice, însă din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, am declarat că avem toată deschiderea, înţelegem ce se întâmplă în sistemul de sănătate. Premisele sunt foarte bune. (...) Suntem bine în acest moment. Suntem la nivelul discuţiilor tehnice, care durează mai mult. Lucrăm cu simulări, pe grafice. Am luat în considerarea toate aceste aspecte, dar este important că analizăm la nivelul ordonatorului principal de credite", a subliniat, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Tot în cursul zilei de marţi, ministrul Sănătăţii va avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe