- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicatele portuare încep acţiunile de protest
Liderii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare din România au decis ca în 9 octombrie să aibă loc un miting al lucrătorilor portuari în faţa Ministerului Transporturilor, iar în 15 octombrie să intre în grevă, nemulţumiţi de prevederile ordonanţei privind activitatea în porturile maritime.
Sindicatele portuare încep acţiunile de protest
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare din România, Petre Costel, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că toţi lucrătorii portuari din porturile Constanţa, Tulcea, Brăila şi probabil şi cei din portul Galaţi vor întrerupe lucrul în 15 octombrie, nemulţumiţi de modul în care a fost adoptată OUG 86/2007 privind activitatea în porturile maritime româneşti.
Sindicatele consideră că ordonanţa este anticonstituţională şi că legiferează munca la negru în porturile româneşti şi a fost adoptată fără a se ţine cont de amendamentele formulate de sindicalişti. Ei acuză Ministerul Transporturilor şi Guvernul că a ignorat propunerile partenerilor de dialog social, avertismentele FNSP, Blocului Naţional Sindical, Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) şi Federaţiei Europene a Transportatorilor (ETF).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Noi nu am cerut nimic împotriva intereselor statului. Din contră, am constatat existenţa unor mari nereguli le nivelul porturilor: practicarea tarifelor de dumping, fenomenul muncii la negru, licenţieri discutabile de activităţi şi multe altele. Toate acestea le-am comunicat autorităţilor centrale, comisiei de dialog social. Ministerul Transporturilor şi Guvernul ar fi trebuit să ţină cont de ele, de propunerile noastre. Nu au făcut-o. Dimpotrivă, ni s-a comunicat că ordonanţa de urgenţă aprobată are la bază o directivă a Comisiei Europene, care liberalizează serviciile în porturi” a declarat Petre Costel.
Liderul FNSP a mai spus că sindicatul va da în judecată Ministerul Transporturilor pentru încălcarea prevederilor legale privind dialogul social şi va invoca excepţia de neconstituţionalitate a OUG 86/2007.
Sindicatele portuare din România au făcut cunoscută situaţia şi la comisia socială şi comisia pentru transporturi din cadrul Consiliul Europei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO