Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că sindicatele se opun asumării răspunderii de către Guvern în acest caz, deoarece o asemenea lege trebuie să treacă prin filtrele dezbaterii pbulcie.
"Premierul nu va avea succes cu această dorinţă. Noi, toţi ce din comisie, de opunem. Aceste legi nu pot fi asumate de Guvern chiar dacă sunt nişte legi bune, trebuie să stea o lună în dezbatere publică pentru a mai putea fi făcute modificări şi apoi trimise către Parlament", a spus Anton Hadăr.
La rândul său, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat că nu acceptă ca preimierul să-şi asume răspunderea pe aceste legi şi că ele trebuie să-şi urmeze cursul firesc, să intre în dezbatere publică şi, eventual, după aceea, să fie asumată răspunderea.
"Cum am stat 19 ani fără aceste legi, mai putem sta câteva luni. Oricum, ele nu pot fi aplicate pentru anul şcolar următor. Este clar o acţiune făcută pentru domnul preşedintele Băsescu să intre în campanie cu codul aprobat", a menţionat Hancescu.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, luni, înaintea BPN al PSD, că va trimite, luni, proiectul legii educaţiei la rectori, inspectorate şcolare şi sindicate, în vederea unei dezbateri publice.
Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc, care a precizat că PSD nu a avut obiecţii majore.