Sindicatele şi patronatele, invitate la Finanţe pentru discuţii

Liderii confederaţiilor sindicale şi patronale au fost invitaţi marţi de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor la o nouă discuţie privind pachetul de măsuri anticriză, după întâlnirea organizată luni seara, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Sindicatele şi patronatele, invitate la Finanţe pentru discuţii

Sindicatele şi patronatele, invitate la Finanţe pentru discuţii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Va fi organizată o nouă reuniune a grupurilor de lucru, în care să fie continuată analiza măsurilor propuse a fi incluse în «Platforma comună de măsuri anticriză»", au arătat sursele citate.

Aproximativ 20 de măsuri din cele 67 din pachetul anticriză vor fi bugetate, reprezentanţii Guvernului afirmând că doresc alocarea a aproximativ 9,5-10 miliarde de euro pentru măsurile anticriză şi investiţii, a declarat, luni, preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerul Finanţelor.

Printre măsurile acceptate se află finanţarea CEC Bank şi a Băncii de Import-Export EximBank cu echivalentul a câte 100 milioane euro pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, înfiinţarea Fondului de Contra-garantare a Creditelor pentru IMM-uri, neimpozitarea profitului reinvestit în tehnologii şi acordarea de ajutoare de stat pentru industria auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici