EXCLUSIV  Singurul român care susţine că foloseşte venin natural de viperă scoate pe piaţă serul pentru potenţă sexuală

  • Timişoreanul Marius Buldur s-a apucat de crescut vipere în 2013, când a pus bazele primei ferme cu şerpi din România. Spune că a făcut-o din pură curiozitate.
  • Proaspăt pensionat după o carieră de paraşutist militar, bănăţeanul a fost impresionat când a citit într-o revistă cu profil agricol că poate face afacere cu veninul recoltat de la vipere.
  • De atunci, porecla „Viperel” şi-a transformat-o în brand ce poate fi întâlnit în farmaciile din România, tronând pe cutii de creme, geluri anti-reumatice şi pe produse cosmetice.
Urmărește
17429 afișări
Imaginea articolului Singurul român care susţine că foloseşte venin natural de viperă scoate pe piaţă serul pentru potenţă sexuală

Marius Buldur, în timp ce recoltează veninul de la o viperă

Buldur şi-a făcut ferma acasă, la Timişoara, dar vrea să aducă viperele în Bucureşti, „unde se dă ora exactă”. Tot în Timişoara are şi făbricuţa, care este, de fapt, un laborator.

În acest moment, Buldur are 300 de vipere, după ce a pornit la drum cu 10 de vipere, cumpărate din străinătate. O viperă costă 200-300 de euro bucata. Dar nu orice viperă se pretează la creşterea în captivitate, ci doar cele din specia Ammodytes, clasificată ca făcând parte din clasa de risc scăzut.

O viperă dă 0,75 de grame de venin pe an

Dificultatea afacerii constă în faptul că veninul este puţin şi se obţine greu. „Din câte ştiu, sunt singurul din ţară care foloseşte venin natural în produse. Alţii folosesc venin sintetic, pe care şi-l pot procura mai uşor, fiind mai ieftin”, se prezintă Buldur.

„E greu să vinzi veninul colectat. El se foloseşte în industria de medicamentelor, în cercetare. S-a descoperit că ajută foarte mult şi la tratarea cancerului. Valoarea veninului stă în conţinutul său proteic”, spune Buldur, care neagă poveştile conform cărora un gram de venin de viperă se vinde cu 1.000 de euro. „Am vândut la acest preţ, dar acum câţiva ani, nu acum. Acum se vinde cu 500-600 de euro gramul”.

Extragerea veninului de la vipere se face exclusiv manual, iar asta implică riscuri. „Se imbolizează vipera şi se obţine câte o picătură de venin. Un vârf de ac, practic. O viperă dă cam 0,75 grame de venin pe an. Veninul de la o viperă se recoltează o dată, de două ori pe lună, ţinând cont că sunt ţinute în captivitate şi au anumite condiţii de stres”.

Veninul se transformă în praf

Veninul se ţine în sticluţe de pelicilină: „Conţine 80% apă. Se liofiliază, adică se scoate apa, şi se transformă în stare solidă. Iese un praf. Acest praf se foloseşte în diferiţi compuşi chimici, la creme, pentru diverse seruri”.

Produsele lui Buldur se găsesc în farmaciile româneşti, dar a semnat contracte şi pentru export, urmând să livreze în Turcia şi în Rusia. De asemenea, din Grecia are solicitări pentru a vinde veninul imediat după recoltare. Timişoreanul are alte planuri decât să vândă veninul.

Caută să-l folosească în diverse produse. „Facem un ser pentru potenţă. L-am verificat deja pe mine şi dă rezultate extraordinare (râde). Şi unul pentru căderea părului. Produsele sunt în faza de testare. Se testează doar pe om, nu pe animale, pentru că este destinate omului”.

Muşcat în 2008, veninul i-a luat de atunci orice durere!

Buldur extrage singur veninul de la vipere. În 2008, a fost muscat de viperă, iar semne i-au rămas pe braţul stâng, dar nu de la muşcătură. Explică: „Nu mori de la veninul de viperă decât dacă ai alte probleme interne, alte afecţiuni. Când auziţi că o persoană a murit de la o muşcătură de viperă, să ştiţi că respectiva persoană avea comorbidităţi. La mine a fost vorba despre o neatenţie, o grabă. Nu ai voie să greşeşti, când recoltezi venin. Altfel, te pişcă.

După ce m-a muscat vipera, mi s-a umflat tare mâna. Pentru a decomprima zona, mi-a fost tăiată longitudinal de la nivelul cotului până la palmă, am stat cu ea deschisă câteva zile. Altfel, putea rămâne umflată şi putea ajunge la amputarea mâinii. Dar, de atunci, nu mai am nicio durere! Mă dureau genunchii dimineaţa, când mergea să-mi fac cafeaua, dar de când am fost muşcat de viperă sunt fără dureri. De la venin, nu mai ştiu ce e aia durere! Are proprietăţi terapeutice incredibile”.

S-au scumpit şoarecii

Vipere nu sunt pretenţioase la mâncare. Cu atât mai puţin la apă. Şi nici condiţiile de trai nu sunt din cale afară de ridicate. Au nevoie de o ladă din lemn prevăzută cu geam şi de un bec care să lumineze în interiorul terariului. „Se hrănesc cu şoareci. O viperă mănâncă un şoarece pe lună. Cumpăr şoareci de la crescători. Un şoarece costă 2 lei. Poate ajunge chiar la 4 lei, că au mai crescut preţurile”, afirmă bănăţeanul.

Fiul lui Tinu a fost 3 zile „legumă”

Şi fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu a crescut vipere. A suferit mai tare de pe urma unei muşcături, dezvăluie Buldur: „Radu a fost grav. A suferit un blocaj renal, la un an-doi după ce am fost eu muşcat, prin 2009-2010. A fost „legumă” timp de 3 zile”.
Buldur nu se teme de şerpi. La hotelul „Ruia” din Poiana Braşov, timişoreanul a băut, de la socrul fostului mare fotbalist Adrian Ilie, tărie dintr-o sticlă care avea înăuntru un şapte mort. „O primise de prin Indonezia. M-a întrebat dacă mi-e frică să beau şi i-am zis că nu”, mai spus fostul paraşutist.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici