Sistem de navigaţie aeriană american, la Câmpia Turzii

Piloţi de la baza aeriană Ramstein din Germania au încheiat ultima verificare a bazei de la Câmpia Turzii, în România, unde Statele Unite vor instala un sistem tactic de navigaţie aeriană (TACAN), anunţă site-ul oficial al Forţelor Aeriene Americane.

Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Sistem de navigaţie aeriană american, la Câmpia Turzii

Sistem de navigaţie aeriană american, la Câmpia Turzii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul procesului de cinci zile ( în perioada 14-18 septembrie), o echipă de comunicaţii speciale formată din două persoane a verifica zona, pentru a se asigura că toate materialele corecte au fost comandate, înainte de a aduce pe teren întreaga echipă de instalare, vara viitoare.

"Este important să venim aici şi să ne asigurăm că totul este în regulă, pentru că de multe ori materialele pe care le folosim provin din Statele Unite. Dacă nu am verifica baza, acest lucru ar putea întârzia procesul de instalare ", a declarat sergentul Jerry McDonald, un membru al echipelor de comunicaţii speciale.

Sistemul TACAN, care va fi instalat abia peste câteva luni, va furniza capacităţi îmbunătăţite de comunicare între forţele aeriene şi terestre din zonă şi va contribui la consolidarea relaţiilor dintre Statele Unite şi ţara-gazdă, România.

"Cred că faptul că românii ne văd aici şi faptul că lucrăm împreună vor contribui cu siguranţă la construirea unei relaţii mai bune. Forţele americane se vor întoarce aici pentru a întreţine această bază, astfel încât românii vor continua să ne vadă, în timp ce noi ne asigurăm că totul funcţionează normal în legătură cu TACAN", a spus sergentul Aaron Tibbits, alt membru al echipelor de comunicaţii speciale.

Locotenentul român Adrian Diosan a afirmat că "lucrează cu plăcere cu americanii". "Deşi am un serviciu foarte încărcat, mă folosesc mereu cu plăcere de oportunitatea de a colabora cu americanii când este posibil", a continuat el.

Instalarea sistemului TACAN în România va duce antrenamente îmbunătăţite ale forţelor militare din regiune.

"Aici au loc multe antrenamente. Se va simula mai mult un mediu tactic şi de luptă. Asta folosesc ei în Irak, aşa că, în timp ce se antrenează, vor putea să vadă cum va fi în misiune", a declarat sergentul Tibbits. "Noi reparăm şi întreţinem echipament de navigaţie, radio şi de control al traficului aerian. (...) Dacă nu ne-am face treaba corect, nu ar mai exista avioane pe cer sau în cel mai rău caz, avioanele ar putea ateriza în locuri greşite sau în mijlocul câmpurilor", a adăugat militarul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici