- Home
- Social
- TÂRGU-JIU, (29.04.2016, 13:22)
- Loredana Ficiu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistem video integrat de supraveghere a lăcaşurilor de cult, implementat din banii oamenilor
Un sistem video integrat de supraveghere a tuturor lăcaşurilor de cult din Gorj, menit să oprească furturile din biserici, va fi implementat, în acest an, din banii enoriaşilor, au anunţat reprezentanţii Protoieriei Tărgu-Cărbuneşti.
Urmărește
441 afișări
Sistem video integrat de supraveghere a lăcaşurilor de cult, implementat din banii oamenilor (Imagine Catalina Filip / Mediafax Foto)
Decizia implementării sistemului video integrat de supraveghere a lăcaşurilor de cult a fost luată de teama hoţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preoţii din Gorj au decis, astfel, să instaleze camere video şi un sistem de alarmă împotriva efracţiei, astfel încât senzorii să se activeze la orice mişcare în interior, în timpul nopţii.
”Am fost vizitaţi de o firmă de consultanţă pentru risc şi urmează al doilea pas, implementarea cu camere video şi sisteme de alarmă, cu tot ceea ce trebuie să aibă o instituţie. Primul pas a fost făcut. Fondurile vor fi suportate de la bieţii enoriaşi. Vor avea camere toate unităţile, toate parohiile din Gorj. Nu ştim exact ce costuri implică, lucrurile acestea sunt la licitaţie, nu se face nimic pe ascuns. Şi primul pas tot prin licitaţie a fost făcut. Cei de la firma respectivă au fotografiat, au văzut ceea ce trebuie la fiecare unitate. Avem şi biserici care au vizualizare inclusiv pe satelit, avem mănăstirile care sunt la fel vizualizate. Camerele ar rezolva şi partea cu furturile. Acesta este şi scopul. Sunt biserici monument istoric, izolate, noroc că le apără Dumnezeu, că după mintea oamenilor... O să apelăm şi la consiliile locale, nu avem ce face, apelăm la primării, să ne ajute, pentru că biserica nu este finanţată absolut de nimeni, decât de enoriaşii săi. Camerele nu vor fi montate pe interior, ci pe exterior. În interior va fi doar sistem de alarmă. Vor fi camere la intrare, pe părţile laterale, la ferestre, cam două trei camere la fiecare unitate”, a declarat protopopul Iulian Mărgineanu, din cadrul Protoieriei Tărgu-Cărbuneşti, din care fac parte 94 de parohii şi cinci mănăstiri, printre acestea aflându-se şi Mănăstirea Polovragi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei au confirmat că investiţia este necesară.
Ultimul caz de furt a fost înregistrat în Gorj, pe 15 martie, când doi tineri de 26, respectiv 28 de ani, au sustras mai multe bunuri dintr-o biserică din comuna Leleşti. Suspecţii au fost trimişi deja în judecată pentru furt calificat, după ce procurorii au stabilit că au sustras din lăcaşul de cult o cununie din aluminiu pentru mire, două cutii cu cărbune şi tămâie parfumată, o linguriţă folosită pentru împărtăşanie şi o cutie de argint cu moaşte.
Reprezentanţii Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril s-au constituit parte civilă în procesul de la Judecătoria Târgu-Jiu.
În 2012, icoane vechi de sute de ani au fost furate din trei biserici din Gorj, iar autorii nu au fost prinşi.
”Este vorba de anumite locuri care, din nefericire, sunt prădate de către hoţi şi lucrurile s-ar putea evita. Cu siguranţă, implementarea unui sistem video este ceva care se impune. Sunt ispite, mai ales în perioada postului mare”, a spus Ioniţă Apostolache.
În judeţul Gorj sunt peste 180 de biserici, din care 119 din lemn şi 65 de zid.
Citeşte şi: PAŞTE 2016: Mai multe biserici, obligate să vândă 40.000 de lumânări în perioada Sărbătorilor Pascale
Citeşte şi: PAŞTE 2016: Luptători de la trupele speciale ale Poliţiei fac misiuni de patrulare, de sărbători, în Capitală
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe