Sistemele de închidere automată a maşinilor, vulnerabile la hoţi

Sistemele de închidere cu telecomandă sunt folosite la maşini încă de la sfârşitul anilor '80, iar astăzi sunt dotări standard la majoritatea maşinilor noi. Însă cercetătorii suedezi au demonstrat că popularitatea acestui sistem are şi dezavantaje, fiind uşor de spart de către hoţi, informează Yahoo Autos.

Urmărește
160 afișări
Imaginea articolului Sistemele de închidere automată a maşinilor, vulnerabile la hoţi

Sistemele de închidere automată a maşinilor, vulnerabile la hoţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sistemele de închidere automate folosesc unde radio specifice fiecărui producător, iar semnalele acestora sunt de obicei codate. Atunci când şoferul se află la o distanţă de maxim 6 metri de maşină, poate transmite un semnal pentru a descuia uşile, deschide portbagajul sau activa alarma.

Cercetătorii de la Universitatea ETH din Zurich au descoperit însă că aceste semnale criptate sunt uşor de interceptat şi de păcălit.

Furtul funcţionează prin folosirea a două antene, una lângă vehiculul ţintă şi cealaltă în apropierea celui care ţine telecomanda. Acest echipament poate fi achiziţionat pentru sume cuprinse între 100 şi 1.000 de dolari.

Persoana care îndreaptă antena spre deţinătorul telecomenzii trebuie să se apropie la 8 metri de ţintă. Odată ce antena este în apropierea telecomenzii, aceasta din urmă îi transmite un semnal de putere joasă, care este apoi relaţionat cu antena din apropierea vehiculului. După ce se face acest lucru, hoţul poate descuia uşile maşinii.

Cercetătorii suedezi au reuşit să pătrundă în maşini ale opt fabricanţi auto folosind această metodă, fără ca vreo criptare sau protocol să îi poată opri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici