Sistemele IT au căzut în Olanda. Zborurile au fost oprite, iar autorităţile comunică prin sms

  • O uriaşă problemă în funcţionarea reţelelor IT a afectat miercuri Olanda.
  • Numeroase zboruri au fost oprite, iar autorităţile, inclusiv serviciile de urgenţă, comunică prin mesaje text.
  • Cauza problemei nu a fost încă stabilită.
Urmărește
6782 afișări
Imaginea articolului Sistemele IT au căzut în Olanda. Zborurile au fost oprite, iar autorităţile comunică prin sms

Sistemele IT au căzut în Olanda. Zborurile au fost oprite, iar autorităţile comunică prin sms

Ministerul olandez al Apărării a confirmat că reţelele IT au căzut şi au provocat probleme majore în toată ţara.

Zborurile au fost oprite la sol, iar ofiţerii de poliţie au fost forţaţi să comunice prin mesaj text, potrivit Sky News.

Amploarea şi cauza problemelor nu sunt cunoscute. În unele zone avioanele au fost redirecţionate către alte aeroporturi. În plus, au fost afectate şi sistemele de alarmă şi de comunicaţii folosite de lucrătorii de urgenţă.

Compania de telecomunicaţii KPN se confruntă cu o întrerupere majoră a serviciului său de telefonie mobilă, dar nu este clar dacă problema are legătură cu incidentul de la Ministerul Apărării.

Centrul naţional olandez de securitate cibernetică a transmis că încă nu se ştie dacă întreruperea este rezultatul unui atac cibernetic. De asemenea, nu se ştie cât va ţine întreruperea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici