- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistemul antirachetă de la Deveselu este unic în lume
De la anunţul amplasării scutului antirachetă al SUA în România s-a discutat foarte mult despre implicaţiile pe scena geopolitică, însă nimeni nu a vorbit despre modul în care funcţionează acest sistem de apărare.
Sistemul antirachetă de la Deveselu este unic în lume (Imagine: www.mda.mil)
Deşi caracteristile tehnice ale rachetelor ce vor fi aduse în România (SM3 Block 1B, Block 2A) vor fi superioare celor existente în prezent (Block 1A), strategia americană de apărare antirachetă luând în considerare atât capacităţile existente, ale SUA şi ale ţărilor care dezvoltă rachete balistice, cât şi pe cele viitoare, principiile de funcţionare ale sistemului vor fi aceleaşi, informează Ziarul Financiar.
România nu va fi însă "primul bastion" împotriva ameninţării cu rachete balistice din Orientul Mijlociu pentru că Statele Unite dispun de nave dotate cu interceptori ce pot fi trimise în "punctele fierbinţi", conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al agenţiei care se ocupă de coordonarea sistemului de apărare antirachetă al SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
-
Incendii devastatoare în Los Angeles: cel puţin 5 morţi şi zeci de mii de evacuaţi
-
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va ajuta Republica Moldova în contextul agravării crizei energetice
"În prezent nu există instalaţi nicăieri în lume interceptori tereştri SM 3" precum cei ce vor fi aduşi la Deveselu, dar "se află în construcţie un sistem de testare în Hawaii", a declarat Richard Lehner, purtătorul de cuvânt al Agenţiei americane de Apărare împotriva Rachetelor.
Statele Unite mai dispun de un sistem antirachetă terestru, denumit Ground-based Midcourse Defense (GMD), dar acesta face parte din altă categorie, diferită de sistemul Standard Missile Defence (SMD) ce va fi instalat în România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:50
-
astăzi, 11:46